keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Helmikuun luetut

Helmikuu käynnistyi  viime vuoden käännöskirjojen parhaimmiston listaamisella: osallistuin Blogistanian Globaliaan. Voittaja julkaistiin Kirjavassa kammarissa. Tieto kisasta pääsi hienosti Sarah Watersin kotisivuillekin. :)

Kaikista listatuista poimin muutaman käännöskirjavinkin, olenhan meinannut laajentaa käännöskirjojen tuntemustani erityisesti muista kielistä kuin englannista suomennettuihin kirjoihin.

Myös Blogistanian Finlandia sai viimeisen silauksensa Akateemisessa kirjakaupassa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Luovutimme Katja Ketulle kukat ja kunniakirjan ja haastattelin Kettua voiton kunniaksi. Sitä ennen ehdin itsekin lukemaan kirjablogien tämän talven luetuimman kirjan, eli voittoisan Kätilön.

Sarjakuvia tuli helmikuussa ahkeroitua runsaasti. The Unwrittenin viides osa On to Genesis oli kivikovaa luettavaa. M.A. Jeskasen Santala oli tasokas itsenäinen jatko-osa Perkeleelle. Ja Fables on vastustamaton: tempaisin sekä kolmannentoista osan The Great Fables Crossover ja sen päälle vielä kaksi seuraavaa osaa, Witches ja Rose Red.

Äänikirjojen puolella jatkoin edelleen Agatha Christien parissa. Aikataulukon arvoitus sijoittui kaukomaiden sijaan englantilaiselle maaperälle. Yksi tietokirjakin tuli luettua, se tosin oli joiltakin osin vähän heppoinen. Helen Rappaportin Jekaterinburg - Romanovien viimeiset päivät oli aiheeltaan kiehtova, mutta pieniä kitinän aiheitakin löytyi.

Yksittäisenä ilonaiheena voisin nostaa esiin äänikirjojen solahtamisen osaksi arkeani. Sitähän saa sikana lisää kirja-aikaa kun hyödyntää kuuntelemalla ne hetket, jolloin ei voi lukea!

6 kommenttia:

 1. Hih, nuo sinun Fables-juttusi ovat alkaneet kiehtoa enemmän ja enemmän; tänään jo piti verkkokaupassa hilpeltää virtuaalisesti kolmea ensimmäistä, mutta hillitsin itseni. Jospa koittaisin ensin kaukolainaa. :)

  VastaaPoista
 2. Minulle taas ovat jääneet mieleen äänikirjojen säestämät meikkaustuokiot :) Oli mukavaa lukea noista Christie-klassikoista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos äänikirjavinkeistä: Meillä on luvassa viikonloppuna huima Lpr-Joensuu-Lpr-Lahti-Tampere-Lahti-Lpr -turnee ja siihen on tarkoitus varustautua molempia kiinnostavin äänikirjoin. Varmaan siis Agathaa tiedossa :).

  VastaaPoista
 4. Booksy, luulenpa että saattaisit osata Fablesia arvosta... :)

  Luru, hyviä esimerkkejä jääkin mieleen. :) Onneksi täällä kirjablogimaailmassa saa olla juuri niin lukutoukkamainen kuin haluaa, eikä kukaan kanssalukija ala ihmetellä että eikö tuolla parempaakaan tekemistä ole. :)

  Tessa, mainiota! Mäkin huomasin viime viikonloppuna puolentoista tunnin bussimatkalla, että äänikirja sopii mulle bussiin paremmin kuin kirja. Junassa lukeminen onnistuu mainiosti, mutta bussi tärisee usein sen verran, että lukemisesta saattaa tulla vähän etova olo samoin kuin henkilöautossakin. Kuuntelu sen sijaan sujui mainiosti, kun saa katsella maisemia kuuntelun aikana niin olokin säilyi hyvänä!

  VastaaPoista
 5. Kuva on ihastuttavan keväinen!

  VastaaPoista