torstai 19. huhtikuuta 2012

Bill Willingham - Mark Buckingham - Steve Leialoha - Eric Shanower - Terry Moore: Fables 16. Super Team

Kuva: Vertigo.
Posti toi kotiin toistaiseksi uusimman Fablesin. Seuraava osa ilmestyy vasta heinäkuussa... sitä odotellessa pitää varmaan lukea sarjan tähänastisia osia uudestaan ja uudestaan. Sitten viime kirjoituksen Fables on jälleen voittanut uusia faneja puolelleen, kannattaa lukea Booksyn mielipiteet sarjasta.

Kuudennentoista osan nimi on Super Team, kansikuva loi vähintäänkin hämmentäviä mielleyhtymiä ja takakannessakin lukee näin: "What do you think this is, a super-hero comic?" Hieman pelonsekaisin miettein tartuin opukseen... ihanko oikeasti Willingham meinaa vääntää Fablesin supersankarimuottiin?

Mutta huh, ei tässä onneksi liian pitkälle menty. Supersankarikliseillä leikitellään ja genren vanhoille mestareille tehdään kunniaa ja isketään silmää, mutta ei mennä överiksi kuitenkaan. Kun olin huokaissut helpotuksesta, maltoin toisella lukukerralla ihailla tätä leikittelyä kaikessa rauhassa.

Niinpä niin, jo toisella lukukerralla. Willingham pitää minua hyppysissään sen verran tiukasti, että eka lukukerralla piti kaahata rauhallisten kohtien yli, jotta saisi juonenkäänteistä äkkiä kiinni, ja toka kerralla malttoi sitten keskittyä suvantoihinkin.

Kuva: Campus Circle.
Varsinaisista juonenkäänteistä en uskalla kirjoittaa paljon mittään, etten spoilaisi niitä jotka eivät sarjassa yhtä pitkällä ole. Mutta hyviä jaksoja kyseessä on, vievät tarinaa eteenpäin. Ja ne suvantokohdat olivat loppujen lopuksi erityisen kiinnostavia, sillä tässä kokoelmassa sekä avaus- että päätösjakso keskittyvät eräisiin matkan varrelle jääneisiin hahmoihin, joiden kuulumisia olin ehtinyt jo miettiä. Näissä piirtäjinä vierailevat Eric Shanower ja Terry Moore, kummankin kynänjälki sopi tarinoihin mainiosti.

Mutta voih. Nyt olen ahminut alle vuodessa jatkuvajuonisen sarjakuvan kaikki osat - ja sarja aloitti ilmestymisensä vuonna 2002... Miten ihmeessä sopeudun seuraamaan uusia osia, jos niitä ilmestyy vain pari kertaa vuodessa? No, samassa jamassahan olen jo nyt The Unwrittenin kanssa, joten ilmeisesti ainoa lääke on lukuhingun iskiessä painua vanhojen osien pariin. Onneksi kumpikin sarja on sen verran moniulotteinen, ettei vanhojakaan jaksoja voi ihan äkkiä lukea puhki.

8 kommenttia:

 1. Apua-apua, meinasin etten lue mutta muistin että etpäs sinä spoilaa joten luinpa kumminkin ja voih, kyllä minä tätä odotan jos vielä supersankarimeininkiäkin. Minä olen vain hihitellyt osan 13 metatasoille tässä ja aloittelen osaa 14. :)

  VastaaPoista
 2. Tää meni vähän sinne 13:n suuntaan mutta ei kumminkaan ihan, mikä on varmaan sinänsä hyvä juttu että yksi huumorijakso oli mainio, mutta jos rupeaisi tulemaan pelkästään niitä niin ei hyvä... Mulla tuli tän kanssa samassa paketissa pari aiempaa osaa ja just mietin, kuinka monta osaa seuraavalla kerralla raaskisin ostaa. Aion siis jo ostaa kaikki, mutta "tuntuu halvemmalta" jos ostaa vähin erin.

  VastaaPoista
 3. Totta tuo, muutama kerrallaan. Tilaatko amazonista vai play.comista? En ole vertaillut hintoja, mutta joskus play.comin hinnat selkeästi halvemmat kuin amazonissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut sekaisin Akateemisesta, Amazonista ja Adlibriksesta. Akateemisen myymäläss on toki pieni hintaero verkkokauppoihin verrattuna, mutta on ainakin nopeaa. Esim. viime syksynä huomasin, että The Unwritten ehti Akateemisen hyllyyn varmaan pari viikkoa ennen kuin mulle postitse Amazonilta, vaikka olin tilannut ennakkokappaleena eli sain alpparin heti kun se ilmestyi.

   Poista
 4. Moi!

  Kiva tietää, että tämä sarja jatkuu yhä! Minäkin luin tätä joskus viitisen vuotta sitten, mutta pysähdyin kahdeksanteen tai yhdeksänteen osaan, enkä ole sen jälkeen sarjan pariin palannut, vaikka joskus olen miettinyt. Muistelisin, että silloin ei ollut vielä tullut kuin ehkä juuri kahdeksan tai yhdeksän osaa, mutta niillä kohdin mielestäni tarina alkoi laahata ja kyllästyin hiukan. Pitäisi ehkä antaa uudemmille osille mahdollisuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkupään "pääsaaga" huipentuu numerossa 11, joten ehdottomasti kannattaa lukea ainakin sinne asti! Ja hyvin on taso pysynyt sen jälkeenkin, moni asia on syventynyt näissä uudemmissa.

   Poista
 5. Ai että, nyt sain luettua tämän. Aikamoista rymistystä ja jatkon povaamista, kynsiä pureskellen odotan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt pitääkin tottua siihen että pääsee uuteen volyymiin käsiksi vain noin kaks kertaa vuodessa...

   Poista