torstai 20. elokuuta 2015

Agatha Christie: Syyttävä sormi

Kansi: Kai Toivonen / WSOY.
Piti asiakseen metsästää lisää Lars Svedbergin lukemia Agatha Christie -äänikirjoja kirjastosta. Vaikuttaa siltä, että olen kuunnellut jo melkein kaikki, mutta pari vielä löytyi. Syyttävä sormi oli toinen näistä. Kirjan kuuntelemisessa kesti varmaan pari kuukautta ja välissä oli pitkiä taukoja, mutta onneksi juonessa pysyi silti kärryillä. Kirjasta voi kuunnella näytteen Elisa Kirjan sivuilla. Nappaan tällä myös Lukulampun kesäkirjahaasteesta kohdan "Kirja, jonka lainasin kirjastosta".

Syyttävä sormi on neiti Marple -kirja, mutta neiti Marple vierailee kirjassa vain vähäisenä sivuhenkilönä. Minäkertoja Jerry muuttaa sisarensa kanssa pieneen Lymstockin kylään. Lontoolaissisaruksille pikkukylä näyttäytyy uneliaisuuden tyyssijana, mutta pinnan alla kuohuu.

Christie leikittelee suurkaupungin ja pikkukylän vastakohtaisuudella ja rakentelee ihania romansseja henkilöhahmojen välillä. Rikos tuntuu melkein sivuseikalta, vaikka rikosjuoni onkin läsnä tarinassa koko ajan: kyläläiset saavat nimettömiä törkykirjeitä ja sitten alkaa tulla ruumiita. Ilman neiti Marplea mysteeri ei tietenkään ratkea.

Mainiota viihdettä ja Lars Svedbergin ääni on ihanaa kuunneltavaa. Eihän näitä Svedbergin lukemia Christie-äänikirjoja voi kuin kehua.

5 kommenttia:

 1. Sama juttu minulla - Lars Svedbergiä kuuntelen oikein mielelläni. Hänen lukemansa Sinuhe egyptiläinen on aivan uskomaton.

  VastaaPoista
 2. Minnan kanssa niin samaa mieltä myös, Sinuhen voi kuunnella vaikka kerran vuodessa osittain loistavan lukijan ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Sinuhea en ole äänikirjana kuunnellut, vaikka olen lukenut sen monta kertaa. Voisinkin ottaa äänikirjan seuraavalla kerralla, kun Sinuhe-mieliteko iskee. :)

  VastaaPoista
 4. Samoin minä suositan Sinuhea kuunneltavaksi, 32 cd:tä sitä upeaa ääntä!

  VastaaPoista
 5. Hih, menee entistä vahvemmin listalle!

  VastaaPoista