lauantai 13. helmikuuta 2021

Ääneni Blogistanian Globalia-, Kuopus- ja Tieto-äänestyksiin

Kirjabloggaajien ja nykyisin myös kirjavloggaajien ja kirjagrammaajien järjestämä Blogistania-kirjaäänestys täyttää jo kymmenen vuotta. Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, että tämä perinne on jatkunut näin pitkään. Vaatimaton alku oli omassa blogissani 10 vuotta sitten ja ensimmäinen yhteinen äänestys oli tosiaan Sallan lukupäiväkirjassa yhdeksän vuotta sitten vuoden 2011 kirjoja koskien. 
 

Harmikseni huomasin, etten voi osallistua Finlandia-äänestykseen, koska en ole blogannut yhdestäkään viime vuoden kotimaisesta uutuudesta. Mutta muihin kategorioihin kyllä löytyy ääni - tässä tulevat minun ehdokkaani:
 
Blogistanian Tieto
 
Annan kolme (3) pistettä Jari Lindströmin kirjalle Syvään päähän. "Osa kirjan jaksoista sopisi sellaisenaan vaikkapa yhteiskuntaopin tunneille lukuläksyksi, niin selkeästi ja havainnollisesti Lindström poliittista päätöksentekoa kuvaa."

Blogistanian Kuopus
 
Annan kolme (3) pistettä J.S. Meresmaan kirjalle Dodo. "Säeromaanin tekniikka taitaa palvella tässä erinomaisesti tarkoitusta: teksti on ilmavaa ja kevyttä ja paikoin runollista."

Blogistanian Globalia
 
Annan kolme (3) pistettä Jane Austenin kirjoittamalle ja Kersti Juvan suomentamalle kirjalle Järki ja tunteet. "Juvan suomentamana Järki ja tunteet on kuin taidokkaasti restauroitu arvokas maalaus. Sen ikä näkyy, mutta värit hehkuvat tuoreina ja raikkaina. Juva kirjoittaa puhdasta, kaunista suomea, joka saa Austenin tarinan leijumaan kepeänä."
 
Annan kaksi (2) pistettä Sayaka Muratan kirjoittamalle ja Raisa Porrasmaan suomentamalle kirjalle Lähikaupan nainen. "Porrasmaa kirjoittaa soljuvaa ja kaunista suomea, käännös oli miellyttävää luettavaa." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti