maanantai 7. joulukuuta 2015

Bill Willingham - Mark Buckingham - Steve Leialoha: Fables 22. Farewell

Kansi: Vertigo.
Bill Willinghamin luoma Fables-sarja sai päätöksensä. Sarja on ilmestynyt huimat kolmetoista vuotta putkeen. Tässä välissä on ollut joitakin hieman pitkitetyn tuntuisia juonenkäänteitä ja vähän tyhjäkäyntiäkin, mutta loppunousu ja päätös oli Fablesien tarinan arvoinen. Kiitos siitä!

Koska kyseessä on viimeinen jakso, en kerro juonenkäänteistä juuri mitään, etten spoilaa. Sanotaanko näin, että keskeisten henkilöhahmojen kohtalot ratkesivat tyydyttävällä tavalla ja aikaa ja tilaa oli myös monen kiinnostavan sivuhahmon kohtalosta kertomiseen. Erityiskiitos albumin lopusta: siellä on jälkisanoja, kiitoksia ja paljon maukasta lisämateriaalia sarjan faneille.


Tätä sarjaa voi onneksi lukea moneen kertaan uudestaan. Luulen silti, että minun täytyy etsiä itselleni jokin uusi vakituisesti seurattava pitkäkestoinen sarja, johan tässä on ehtinyt tottua nautiskelemaan uusien Fablesien ilmestymisestä. Vinkkejä saa antaa!

2 kommenttia:

 1. Pitänee palata taas tämän ääreen, totesin jokunen osa sitten että ilmestymistahdissa lukemisella meni aika hämäräksi jos osat lainaa kirjastosta eikä tule palauttaneeksi edellisien osien tapahtumia mieleen, sen verran moneen suuntaan tarina alkoi haahuutua.
  Mutta nyt kun koko sarja on kasassa niin voisi lukea kaikki vähän tiiviimmällä tahdilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa mukava kuulla mielipiteesi!

   Poista