sunnuntai 5. elokuuta 2012

Tiivis tärppilista syksyn kirjoihin

Tammikuussa keräsin vinkkilistan kevään uutuuskirjoista ja ilahtuneena voin todeta, olen lukenut jo neljä kirjaa listan viidestä kirjasta! Lukematta on vielä Seija Vilénin Pohjan akka ja uskallan lupailla, että lähiviikkoina siitäkin tulee bloggaus.

Syksy on kirjakustantamisen kuuminta sesonkiaikaa, mutta teen omasta syksykirjojen vinkkilistastani lyhyen. Haluan voida keskittyä myös vanhoihin ja epäajankohtaisiin kirjoihin, sitä paitsi tiedän saavani PEKKin kautta monia yllättäviä uutuuksia.

Nämä listan kirjat ovat kuitenkin jonkinasteista must-luettavaa minulle - ei välttämättä silti kovin nopealla aikataululla.

Kuva: Otava.
Reidar Palmgrenin punnitusta ja vetävästä tyylistä olen tykännyt. Harvakseltaan julkaisevan kirjailijan uutuus Sudenmarja menee oitis listalle!

Riku Korhosen Lääkäriromaani teki vaikutuksen vuonna 2008. Persoonallinen, runsas ja aika julmakin kirja on jättänyt pitkän ja hyvän jälkimaun. Uusi romaani Nuku lähelläni täytyy siis tsekata! Kirjasta ei ole vielä kansikuvaa saatavilla.

Kuva: Otava.
Sirpa Kähkösen Hietakehto on kenties eniten odottamani kirja. Kuopio-sarja jatkuu, jee! Toivottavasti ehdin lukea vielä Mustat morsiamet ennen Hietakehtoon tarttumista.

Heikki Turuselta ilmestyy uusi romaani Tie, totuus ja elämä. Minulla on ollut vähän kompleksinen suhde Turusen uusimpiin kirjoihin, esimerkiksi tätä edeltävä Hämärätunnin tarinoita jäi minulta kesken aika lailla alussa. Mutta vähintään pitää seurata, millaisia arvioita Tie, totuus ja elämä saa! Kirjasta ei ole vielä kansikuvaa saatavilla.

Mauri Kunnakselta pitäisi valmistua eräs liki ikuisuusprojektin luonteen saanut teos: Beatles-aiheinen sarjakuva. Toivottavasti albumi todella saadaan lukijoiden käsiin tänä vuonna! :)

Sen sijaan lukumaratonin aikaan mainitsemastani Ville Virtasen toisesta romaanista en löytänyt mitään julkaisutietoja. Tieto uudesta kirjasta oli tainnut jäädä mieleen jostain naistenlehden maininnasta. Kirjan kirjoittamiselle löysin kyllä vahvistuksen, asia mainitaan myös tällä sivulla. Voihan olla, että kirjan työstäminen on sen verran vaiheessa, ettei julkaisuaikataulua ole vielä olemassa.

Moni muu bloggaaja on tehnyt paljon kattavamman vinkkilistan syksyn kirjoista. Kannattaa tutustua vaikka Jennin ja Karoliinan listoihin.

5 kommenttia:

 1. Hyviä tärppejä! Riku Korhosen kirja kiinnostaa muakin, mutta Palmgren jäi joskus kesken enkä ole sen jälkeen kokeillut. En odota siis niinkään kirjaa, mutta arviotasi siitä kyllä!

  Aiotko lukea Panu Rajalan Veikko Huovis -kirjan? http://wsoy.fi/yk/products/show/204861

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! "Henkilökuva" kuulostaa pikkuisen laajalta käsitteeltä, saa nähdä onko tuo lähempänä tietokirjaa vai jotain paljon vapaamuotoisempaa. Täytyy kai ainakin seurata millaisia arvioita se saa!

   Poista
 2. Palmgren on juuri kesken ja se on aivan upea! Suositan...

  VastaaPoista
 3. Palmgren kiinnostaa! Kansi on myös hvyä.

  VastaaPoista