perjantai 31. elokuuta 2012

Elokuun luetut

Elokuusta huomaa, että kuukauteen kuului sekä lomailua että töihin paluu. Nyt tuntuu siltä, että lukuaika arjessa on taas kutistunut, mutta kun katsoo kuukauden lukulistaa, niin onhan sitä ehtinyt lukea vaikka mitä!


Kuukausi käynnistyi lapsuuden haaveen toteuttamisella: luin Dodie Smithin koiraseikkailun The 101 Dalmatians. En pettynyt. Mielessä on ollut myös jatko-osan lukeminen: The Starlight Barking olisi saatavilla myös e-kirjana.

Sitten listasin syksyn tärppikirjoja, niistä ainakin Reidar Palmgrenin Sudenmarja on jo ehtinyt ilmestyä. Mitään superkehuja kirja ei tosin ole blogeissa saanut, ainakin Minna ja Arja ovat kirjan jo lukeneet.

Pääsin mukaan myös elävän elämän lukupiiriin, ensimmäisenä kirjana luettiin Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin. Seuraava lukupiirikirja on jo lainattu!

Äänikirjakokemusteni parhaimmistoon nousi Kalevala. Tätä todellakin suosittelen!

Corto Maltese -fanille uusi väripainos Corto Maltese Siperiassa -albumista oli tietenkin pakko-ostos. Tulikin harrastettua vertailevaa lukemista, luin vanhaa ja uutta painosta rinnakkain.

Kindle kulkee nykyään laukussa mukana lähes päivittäin ja oli hauska huomata, miten runsaasti keskustelua e-kirjoista heräsi!

Lisäksi ehdin mainostaa Rokkaako verkkobrändisi? -seminaaria. Käykäähän tutustumassa! 

Kalevala-teema jatkui vielä Seija Vilénin Pohjan akalla. Olikin oivallista lukea kirja pian Kalevalan kuuntelemisen jälkeen. 

Yksi kirja jäi elokuussa kesken. Nappasin kirjastosta mukaan Indrek Harglan keskiaikadekkarin Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus, koska olin merkinnyt kirjan Blogistanian Globalia -vinkkilistalleni. Miljöökuvaus olikin kiinnostavaa, mutta kirjan henkilöhahmot vaikuttivat auttamattoman stereotyyppisiltä. Tämä taisi olla yksi syy siihen, miksi kirja jäi melko alkumetreillä kesken, ja kun lukemista tuntuu muutenkin riittävän, en jaksanut kirjaa jatkaa.

Syyskuussa on luvassa ainakin sarjakuva-asiaa, sillä Helsingin Sarjakuvafestivaaleja vietetään 7.-9.9. Ja jo ennen festariviikonloppua on Helsingissä tarjolla kaikenlaisia sarjakuvatapahtumia. Minua kiinnostaa erityisesti festivaalien päävieras,  Benoît Sokal. Olenhan lukenut Tarkastaja Ankardon tutkimuksia vaikka kuinka kauan. Festivaalitunnelmaa voi viritellä viimevuotisen festariraporttini parissa tai lukemalla katsauksen festivaaliostoksistani.

4 kommenttia:

 1. Mä en varmaankaan pääse sarjisfestareille, mutta odottelen jo raporttiasi! Ja tiedoksi: olen saanut _lainattua_ sarjakuvan, jonka taannoin haastoit mut lukemaan, niin että ehkä se tulee joskus luetuakin. S-albumi pitäisi juuri palauttaa kirjastoon, mutta koetan lainata sen uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Mä olinkin haasteissa nopeampi kun luin kaksi haastekirjaani heinäkuussa mutta kumpikaan haastamistani bloggaajista ei ole näköjään vielä lukenut haastekirjaa ainakaan loppuun... :)

   Poista
 2. festareilla sitten ehkä nähdään...En ole tänä vuonna ilmoittautunut vapaaehtoiseksi mutta toki sinne pitää silti mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ilmoittauduin emännöimään paria ulkkaria, joten saa nähdä onko niissä paimentamista. :) Vaikka eiköhän tuonne aika itseohjautuvaa väkeä saavu!

   Poista