keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lokakuun luetut

Lokakuu on kai kirjasyksyn kuuminta sesonkiaikaa? Olen omasta mielestäni melko epäsesonkimainen lukija, mutta kun katson kirjalistaa, niin olen ainakin ehtinyt lukea ja osallistua kirjajuttuihin aika paljon!


Heti alkukuusta tulikin melkoinen kävijäpiikki plagiointia vastustavan flashmobin ansiosta. Julkaisin ensin täysin luotettavan Seitsemän veljestä -juoniselostuksen ja seuraavana päivänä asian selittävän tiedotteen. Tempaus herätti kiitettävän paljon huomiota, joten toivottavasti edes muutama vanhempi ja opettaja on aiempaa paremmin tietoinen kopiointiriskeistä. Minulla meni pari päivää niin, että saatoin kadulla kävellessäkin revetä holtittomaan hihittelyyn, kun mietin kanssabloggaajieni mahtavia valejuoniselostuksia. Upeat valekommentit kruunasivat kaiken! Nostan omaksi suosikikseni Sinisen linnan kirjaston Marian karun ja arkirealistisen tulkinnan Romeosta ja Juliasta.

Ja karua on kai sekin, että flashmobimme ei suinkaan ollut lokakuun ainoa plagiointikupru - vain muutama viikko tämän jälkeen bloggaaja Katleena Kortesuo osoitti Helsingin Sanomien toimittajan plagioineen tekstiä. Plääh!

Kirjarintamalla kampitin jyhkeän klassikon ja vielä tykkäsin. Rikos ja rangaistus toimii Olli Kuukasjärven komeana suomennoksena mainiosti. Kustantamo Osuuskumman ensimmäinen julkaisu Kumman rakas taas ei niin erikoisesti sykähdyttänyt. Kätilön upeasta tarinasta pääsin nauttimaan toistamiseen, nyt onnistuneen äänikirjan muodossa.

Turkka Hautalan Salo meni kuun lukukokemusten kärkeen! Erittäin suositeltavaa luettavaa. Tärkeänä pidän myös Matti Yrjänä Joensuun viimeiseksi jäänyttä teosta Harjunpää ja rautahuone.

Myös sarjakuvien parissa pääsin viettämään laatuaikaa, olihan Maattomien mailla huikea huipennus Javier de Isusin sarjalle. Ennätinpä pitkästä aikaa runojenkin pariin Tua Forsströmin kokoelman äärellä. Mutta kuvittelin että sydän ei tunne rajoja viehätti tunnelmallaan.

Ja minäkin olin mukana kirjamessuilla, minne kirjanystävät kokoontuvat sankoin joukoin kaikkialta Suomesta ja osa kauempaakin.

Marraskuussa toiveena on päästä parin kiinnostavan uutuuden kimppuun, jatkaa kirjastopinon selvittämistä ja toivottavasti saisin taas vähän e-kirjablogattavaakin. Kaikki lukutoukat tietävät, että pimeyden ja synkkyyden karkoittamisessa hyvään kirjaan uppoutuminen on mahdottoman hyvä keino. :)

2 kommenttia:

  1. Lokakuu onkin ollut monella tapaa aika kirjallinen :)

    Harmi kun en tänäkään vuonna päässyt messuille.

    VastaaPoista