sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Hugo Pratt: Samarkandin Kultainen talo

Kuva: Jalava.
Vihdoin sitä taas saa - nimittäin Corto Maltesen Samarkand-seikkailua. Kirjoitin tästä Kvaak.fi -foorumille pitkän arvion, kannattaa lukea sieltä enemmän. :)

Kiitän tässä samalla Q-teatteria alkuvuonna esitetystä Corto Maltesen seikkailut -näytelmästä.  Toteutus oli upea ja näyttelijät aivan mahtavia. Jos on ihan pakko valita kaikkein paras suoritus, niin Kreeta Salmisen lavakarisma ja lahjakkuus tekivät vaikutuksen. Kaikki näyttelijät esittivät useita rooleja, Kreeta Salmisen vakuutti erityisesti onnensoturi Venexiana Stevensonina.

Corto Maltese (Tommi Korpela), Venexiana Stevenson (Kreeta Salminen) ja Lady Marianne (Pirjo Lonka). Kuva: Patrik Pesonius / Q-teatteri.

4 kommenttia:

 1. Pitäisikin taas lukea Cortoja. Minulla oli niitä pitkään iso kasa lainassa mutta en sitten saanut keskityttyä niihin millään. Harmillista.

  Mutta samaa mieltä kanssasi; tuo Q-teatterin Corto oli todella hyvä. Sarjakuvaa tuntematonkin pysyi ihan näppärästi kärryillä joten kyllä kelpasi. Kreeta Salminen oli hieno Venexiana ja mielestäni Jani Volanen aivan loistava Rasputin. Eikä Korpelakaan ollut hassumpi Corto. ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, Cortot vaativat keskittymistä. Vähän lyhyemmässä ajassa on helpointa keskittyä Corton lyhyttarinoihin. Albumeissa Kauriin merkin alla, Banaaniconga ja Kelttiläistarinoita on näitä lyhyitä tarinoita, joita voi lukea itsenäisesti tai yhteen putkeen. Samoin Herra Presidentin voodoo -albumissa on lyhyttarinoita väreissä, ne ovat samoja mitä Banaanicongassa on julkaistu.

  Näytelmää tosiaan voi vain kehua. :) Tommi Korpela oli niin hyvä Cortona, että voi vain ihmetellä, kuka muu näyttelijä muka olisi sopinut rooliin. Samoin Rasputin oli toteutettu aivan mahtavasti. Rasputin on vielä niin kärjistetty hahmo, että voisi ihmetellä kuinka Rasputin voisi esiintyä "livenä", mutta Jani Volanen todella toi Rasputinin lihaksi. :)

  Ja mahtavia olivat kaikki muutkin näyttelijät. Ja lavastus ja valaistus ja äänet ja vaikka mikä...

  VastaaPoista
 3. Salla, kurkista mun viimeisen postaukseni osio PS.

  VastaaPoista
 4. Tulen kurkkaamaan!

  VastaaPoista