perjantai 11. marraskuuta 2011

Blogistanian Finlandia 2011

Vuonna 2010 keräsin leikkimielisen Blogistanian Finlandia –listan kirjoista, joita blogeissa oli luettu ja hyväksi havaittu. Idea sai innostunutta palautetta, joten tänä vuonna kannattaa lyödä viisaat päät yhteen ja kerätä lista kollektiivisesti.


Blogistanian Finlandian tarkoituksena on nostaa esiin kirjoja, joita bloggaavat lukuharrastajat ovat hyviksi havainneet ja joiden lukemista he suosittelevat.

Ohjeet alla - nämä saa kopioida ja levittää eteenpäin:

Osallistu Blogistanian Finlandian valintaan!

Toimi näin:

1. Ajasta blogiisi oman listasi julkaisu maanantaille 2.1.2012 klo 10.00. (Jos blogialustasi ei tue ajastamista, julkaise lista käsin tuohon aikaan.)

2. Nimeä listallasi 3-6 vuonna 2011 ilmestynyttä kotimaista kaunokirjallista teosta, jotka sinun mielestäsi ovat lukemisen arvoisia. Jokaisesta listan kirjasta on löydyttävä vähintään yksi blogiarvio. Linkitä yksi tai useampi blogiarvio listasi kirjoihin. Listalle saa nimetä myös runokokoelmia, novellikokoelmia ja sarjakuvia, toisin kuin virallisessa Finlandia-kilpailussa. Voit käyttää listasi lähtökohtana vuoden 2011 Finlandia-listaa, mutta ei ole pakko.

Huom! Listan kirjoja ei tarvitse rajata niihin, joita on itse lukenut. Voit kerätä tietoa muiden blogiarvioista. Punnitse kanssabloggaajiesi mielipiteitä ja käytä niitä hyväksesi listan teossa.

3. Palaa Sallan lukupäiväkirjan ketjuun 2.1.2012 ja ilmoita kommenttikentässä linkki, josta listasi löytyy.

Kaikkien mukanaolleiden listat kerätään yhteen ja kuusi eniten mainintoja saanutta kirjaa nostetaan Blogistanian Finlandia 2011 –listalle, joka julkaistaan 2.1.2012 klo 20.

66 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Mielenkiintoista nähdä, minkälainen bloggaajien listasta muodostuu. :)

  VastaaPoista
 2. Loistoidea! Olen ollut nyreissäni mm. Katja Kaukosen Odelman jäämisestä HS:n esikoisteos-kilpailun finaalin ulkpuolelle, joten nyt on hyvä tilaisuus korjata vääryys :D

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! Saako linkata omiin juttuihin?

  VastaaPoista
 4. Loisto idea, pari kuukautta aikaa, tunnustan en lukenut yhtään 2011 kirjaa ;)

  VastaaPoista
 5. Olen ehdottomasti mukana! Kunpa nyt vain osaisin mennä tuohon 'ketjuun'. Ja toivottavasti saa laittaa mukaan myös parhaan lastenkirjan.

  Ellei minua näy, tule ja poimi;-)

  VastaaPoista
 6. Siis linkitän tämän palkkiini heti kun löydän sopivan kuvan.

  VastaaPoista
 7. Ketju on siis tämä sama ketju. :)

  Värkkäsin tuon BF-kuvan tosi kiireellä, aika nolon pikselöitynyt F-kirjain tuohon jäi. Mutta keksikää jokainen omia kuvia itse. :)

  Mä haluan vielä korostaa, että ottakaa kaikki kiinnostuneet tämä "omaksenne" ja jakakaa tätä blogeissanne jos kiinnostaa, sillä mä olen tässä nyt vain se, joka excelöi kaikkien vastaukset yhteen paikkaan. Mielestäni tämä ei ole "minun projektini" vaan kaikkien kiinnostuneiden yhteinen kokeilu - katotaan miten paljon listoja saadaan. :)

  Sekä "blogistania" että "finlandia" ovat sen verran isoja käsitteitä ettei niitä yksi ihminen omista, viime vuonna tää oli pelkkä heitto, mutta jospa tänä vuonna tää olisi bloggaajien yhteinen hanke. (niiden, joita kiinnostaa - kaikkia ei finlandiat kiinnosta tämänkään vertaa.)

  VastaaPoista
 8. Salla, se on nyt palkissani oikealla. Viitsitkö tarkistaa osoitteen. Jos osoite oikea, löydän minäkin sitten perille eksymättä. Otin nyt vain sen kuvan, jonka ehdin. Kuva joko siirtyy hiukan tai paranee kohti joulua. Tosin tuo kuva on kyllä luvalla valokuvaaja Ilpo Kupariselta.

  VastaaPoista
 9. No nyt siellä on Eino Leino, joten sopinee aiheeseen!

  VastaaPoista
 10. Mukana ollaan & linkitin! Oikein kihisen innosta, tästä tulee kivaa :-)

  Hyvä että vasta tammikuussa julkistetaan, ehtii vielä pari kirjaa tämän vuoden sadosta poimia...

  VastaaPoista
 11. Tämä on kyllä niin kiva juttu! Teen tästä kuvallisen linkin blogini sivupalkkiin ja palaan aiheeseen oman postauksen myötä myös piakkoin!

  VastaaPoista
 12. Hieno idea. En ole lukenut kotimaisia kirjoja vuosiin (sitten Sinuhe egyptiläisen), joten ehkä tältä listalta nyt löytyisi sitten jotain kokeilemisen arvoista :)

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtavaa, olen ehdottomasti mukana. En ole itse kovinkaan montaa tämän vuoden kotimaista kirjaa lukenut, mutta muiden arvioita olen kyllä lukenut ja mielikuvia muodostanut. Ja jospa sitä itsekin ehtisi vielä pari kirjaa lukea tänä vuonna...

  VastaaPoista
 14. Jee, kyllä tästä vielä hyvä lista tulee! :)

  Leena: kyllä tuo linkki toimii!

  Kata: käyhän siis tsekkaamassa viime vuoden lista tai bongaile tuolta sivupalkistani hyviä kotimaisia. :)

  VastaaPoista
 15. Hienoa, kun jaksoit järjestää tämän. Minäkin olen mukana, vaikken ole hirveän montaa kotimaista uutuutta lukenut tänä vuonna (haluan silti valita ehdokkaani itse lukemistani). Linkittelen tämän myöhemmin sivupalkkiini ja/tai postaukseen.

  VastaaPoista
 16. Hauska idea, Salla! Mukava, että exelöit tämän. Mukana ollaan ilman muuta, joskin pitäisi varmasti aktivoitua nyt ennestään kotimaisten kanssa. Palaan tähän postauksen muodossa.

  VastaaPoista
 17. Eipä tässä kovin paljon jaksamista vaadittu. :) Kiva että innokkaita löytyy!

  VastaaPoista
 18. Minäkin olen ehdottomasti mukana. Luulen, että ehdokkaista tulee ihan runsaudenpulaa, mikä on tosi ilahduttavaa.

  VastaaPoista
 19. Minä ainakin olen alkanut jo pyöritellä listaani... :)

  VastaaPoista
 20. Miekin olen pyöritellyt jo listaa :D

  VastaaPoista
 21. Nyt vasta tajusin tämän, ja saan tästä loistavan syyn koota vihdoin ja viimein lukemani kirjat kasaan. Sitten katson, mitä kotimaista uutta siitä löytyy, ja kenelle Finlandian antaisin :-)... Heitän sitten viestillä, jos pääsen mukaan!

  Loistava idea, Salla!

  VastaaPoista
 22. Kivaa! Minunkin listaideani elävät koko ajan...

  VastaaPoista
 23. Lista alkaa olla kasassa... ja postaus ajastettuna, mutta kun lomailen muualla, en ole varma saanko linkitettyä tarkan linkin. Mukana ollaan kuitenkin!

  VastaaPoista
 24. Hmm, kai linkittämisessä pitäisi mitään erikoista olla, koska kyseessä on tämä ketju? Klikkaa vaikka tuota ohjeen kolmoskohdan sanaa ketju, se johtaa itseensä eli tämän samaan postaukseen. :) Just ajastusasioiden takia neuvoin linkkaamaan tähän olemassaolevaan ketjuun.

  Linkin voi siis luoda jo nyt.

  VastaaPoista
 25. Mukana ollaan. Linkitin tään postauksen ja ketjun oman blogini sivupalkkiin.

  VastaaPoista
 26. Haa, hoksasin nyt mitä Valkoinen kirahvi tarkoitti. Eli tietenkin oman, julkaisemattoman listan linkitystä, jos ei ole 2.1. koneen äärellä kommenttia jättämässä! No nyt kun ennakkoilmoitus on, niin lupaan tulla itse katsomaan listaa, niin se tulee mukaan ilman uutta kommenttiakin. :) Sama koskee muitakin, voi vinkata tänne ennakkoon, jos tietää ettei ehdi/pysty kommenttia jättämään juuri tuolloin. Etusivultahan se lista varmaan tuona päivänä löytyy...

  Kivaa että lähdet mukaan, Anna Elina!

  VastaaPoista
 27. Hei!

  Aion ehdottomasti olla mukana, koska oikeat ehdokkaathan olivat ihan väärät. :D

  Kiitos Sallalle organisoinnista jo nyt!

  VastaaPoista
 28. Tämähän alkaa jo ihan jännittää! Minä olen ahkerasti ajatellut omaa listaani, muttei se ole valmis vieläkään. Toisaalta on tässä vielä PEKK-satoa lukematta ja uskon ehtiväni niitä joulukuussa lukea, tiedä vaikka sieltä tulisi lisää ehdokkaita.

  VastaaPoista
 29. Anonyymi30.12.11

  Heippa!
  Anonyymi ja pelkkä blogien lukija täällä jo kovasti odottelee, mitä saatte aikaiseksi =) H-hetki lähestyy!

  VastaaPoista
 30. Olen mukana, Salla!

  Maanantaina en tuohon aikaan pysty linkittämään, mutta otaksun linkin olevan tämä:

  http://luenjakirjoitan.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-ehdokkaat.html.

  Ellei tuo toimi, ehdokkaani löytyvät joka tapauksessa blogistani 2.1. klo 10.00 alkaen. :-)

  Nyt jännittää!

  VastaaPoista
 31. Kivaa Paula, käyn katsomassa sitten saaliin blogistasi, samoin kuin Valkoisen kirahvin listan.

  Mulla onkin 2.1. työpäivä joten pitää sitten illalla ährätä listan parissa. Antakaa armonaikaa, jos käykin niin että tulee huikea tulva ehdokkaita niin mahtaakohan lista olla klo 20 mennessä valmis. :)

  Anonyymi, vähän tämä tosiaan alkaa jo jännittää! Minullakin on jo oma lista ajastettuna valmiiksi... :)

  VastaaPoista
 32. Osallistun ehdottomasti, ja ehdokkaat on jo päätetty. :) Ajastan postauksen kymmeneksi, mutta koska teen yötyötä, olen siihen aikaan nukkumassa enkä siten ole kommentoimassa tähän ketjuun. Lista löytyy kuitenkin aamulla blogistani! :)

  VastaaPoista
 33. Sama täällä, en ole koneen ääressä 2.1. päivällä, mutta blogissa ilmestyy listani. Sallalle iso kiitos jo etukäteen tietojen kokoamisesta - kun kerkiät, ei tämä niin vakavaa ole, vaikka huipputärkeää tietysti :-)

  Blogi on siis
  http://kulttuurikukoistaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 34. Minä kanssa ilmoitan, että ajatastan oman listani huomenna kello kymmenen, mutta en ehdi linkata listaa tänne, joten se löytyy tääktä:

  http://susankirjasto.blogspot.com

  VastaaPoista
 35. Mainiota, kiitos! Pitää varmaan varata huomisillaksi iso kasa voileipiä ja kannullinen teetä näpyttelyurakkaa varten. :)

  VastaaPoista
 36. Ilmottaudun myös mukaan; ajastan listan, mutta en ehdi linkittämään ainakaan ennen klo 13, jos silloinkaan. Mutta blogistani löytyy :).

  VastaaPoista
 37. Minäkään en tiedä, ehdinkö huomenna koneelle ennen iltaa, joten ilmoitan nyt että olen ajastanut omann listani blogiini.

  http://luetutlukemattomat.blogspot.com

  VastaaPoista
 38. Samaa komppailen, että mahtava idea todentotta.

  Itsekkään en pääse linkkiä laittamaan, mutta blogista löytyy kello kymmenen :)
  Innolla odottelen kyllä tuloksia.

  VastaaPoista
 39. Listani löytyy klo 10 blogistani: http://mustikkakummunanna.blogspot.com

  Hieno idea! Kiitos sulle vaivannäöstä!

  VastaaPoista
 40. Ja vielä yksi lista, kahden ehdokkaan vahvuudella. Ajastettu klo 10 ja osoite on http://kirjanviemaa.blogspot.com!

  VastaaPoista
 41. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 42. Tässä oma panokseni. Listasin vähän muutakin, mutta siellä lopussa se on:

  http://ilsela.blogspot.com/2012/01/kirjavuosi-2011-blogistanian-finlandia.html

  VastaaPoista
 43. Minun ehdokkaani löytyvät täältä: http://kirjavakammari.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-2011-minun.html

  VastaaPoista
 44. http://marinkirjablogi.blogspot.com/2012/01/finlandia-ehdokkaat-2011.html

  VastaaPoista
 45. Omat ehdokkaani:
  http://luminenomena.blogspot.com/2012/01/ehdokaani-blogistanian-finlandia-kisaan.html

  VastaaPoista
 46. http://kirsinkirjanurkka.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-2011.html

  VastaaPoista
 47. Lista julkaistu! (ja loppupäivä meneekin toisten listoja tutkiessa)

  http://www.lily.fi/juttu/blogistanian-finlandia-ehdokkaani

  VastaaPoista
 48. huu, jännittävää!

  http://kirjamieli.blogspot.com/2012/01/kirjamielen-blogistanian-finlandia.html

  VastaaPoista
 49. Minun listani löytyy täältä:
  http://upoksissa.blogspot.com/2012/01/blogistanian-varjofinlandia-minun.html

  VastaaPoista
 50. Minun liustani löytyy täältä http://jaana-tlltoisenthdenalla.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-2011.html

  VastaaPoista
 51. http://ootaluenekaloppuun.blogspot.com/2012/01/blogifinlandia.html?m=1

  Täällä minun lista!

  VastaaPoista
 52. Ehdokkaani Blogistanian Finlandia -ehdokkaiksi löydät täältä:

  http://leenalumi.blogspot.com/2012/01/leena-lumin-blogistanian-finlandia.html

  VastaaPoista
 53. Minun listani täällä: http://luettuasaso.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-2011.html

  VastaaPoista
 54. Morren maailman ehdokkaat täällä:
  http://morrenmaailma.blogspot.com/2012/01/morren-maailman-bf-ehdokkaat.html

  VastaaPoista
 55. Pääsin sittenkin flunssan ja kotipäivän vuoksi linkittämään. Luen ja kirjoitan -blogin ehdokkaat:
  http://luenjakirjoitan.blogspot.com/2012/01/luen-ja-kirjoitan-blogistanian.html

  VastaaPoista
 56. Linkitän Kirjainten virran Hannan puolesta, sillä hän on Lapissa puhelimen varassa, eikä pysty linkittämään:

  http://kirjaintenvirrassa.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia.html

  VastaaPoista
 57. Apua, meinasi unohtua, toivottavasti ehtii mukaan!
  http://www.aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-minun-ehdokkaani.html

  VastaaPoista
 58. Erjan lukupäiväkirjan blogistanian F-ehdokkaat osoitteessa http://esperanzan.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-2011.html

  VastaaPoista
 59. http://ammankirjablogi.blogspot.com/2011/12/amman-blogistanian-finlandia-2011.html

  Amman lista tässä!

  VastaaPoista
 60. Ehtiikö Salla enää mukaan, mulla on hieman viikonpäivät ja kellonaja sekaisin, sori! Linkkasin vain omia arvioitani, kun en ehdi etsiä muita tähän hätään, mutta kaikista on kyllä kirjoitettu paljon. Kiitos excelöinnistä, jos en ehdi enää mukaan niin ei se mitään, tiedoksi silti. http://inahduskirjat.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandiat.html

  VastaaPoista
 61. Minäkin mattimyöhäisenä mukana, omat ehdokkaani löytyvät linkistä http://kirjoitusripulia.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-ehdokkaat.html

  valitettavasti flunssat ja muut haipatukset ovat vieneet aikaa niin, että linkit sun muut ovat jääneet, toivottavasti lista kelpaa siitäkin huolimatta!

  VastaaPoista
 62. Kas niin, tässä uusiksi linkki tarkkaan osoitteeseen: http://bookingitsomemore.blogspot.com/2012/01/booksyn-bf-lista.html

  Vähänkös kiinnostavia listoja kaikilla!

  VastaaPoista
 63. No niin, nyt päivitetty listani löytyy täältä:

  http://opuscolo-kirjastakirjaan.blogspot.com/2012/01/opuscolon-blogi-finlandia-lista.html

  Jännää, miten käy!

  VastaaPoista
 64. Tässä vielä kunnon linkki minunkin listaani:
  http://psrakastankirjoja.blogspot.com/2012/01/blogistanian-finlandia-minun-ehdokkaani.html

  Huh, tämä on paljon jännempää kuin oikean Finlandia-voittajan julkistamisen odottaminen! :D

  VastaaPoista
 65. Anonyymi2.1.12

  Heippa, minäkin heitin vielä omat ehdokkaani tuohon Pulkkisen arvion yhteyteen, kun tajusin, että tämähän on tänään!

  http://persoonallinen.blogspot.com/2011/12/riikka-pulkkinen-totta.html

  VastaaPoista