keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Testauksessa Bloggerin Dynamic View

Miten sitä aina välillä liimaantuukin tietokoneen ääreen - itsenäisyyspäivän iltapäivästä hurahti pari tuntia ihan vaan siihen, että innostuin testaamaan Bloggerin uusia ulkoasumalleja... En kuitenkaan vielä arvannut ryhtyä mihinkään radikaaleihin ratkaisuihin, mutta olisi mukava kuulla kommentteja Bloggerin uudesta Dynamic View -sivumallista.


Perustin testiblogin, siellä ei ole kommenttimahdollisuutta mutta kommentoikaa ystävällisesti tänne, jos on jotain sanomista aiheesta... Perusohjeet löytyvät Bloggerin tukisivulta.

Räpeltämiseni seurauksena plussat ja miinukset alkoivat hahmottua:

Plussat:

- Sivutaiton vaihtaminen lukijan mieltymysten mukaan houkuttaisi. Tykkään erityisesti Flipcard- ja Timeslide-näkymistä.

Miinukset:

- Dynamic View ei vielä toistaiseksi tue gadgeteja. Kätevimmät gadgetit ovat ainakin uusimpien kommenttien näyttäminen sekä automaattisesti päivittyvä linkkilista toisiin blogeihin. Nämä olisi kiva olla näkyvillä.

Tekniset osaamisvaatimukset:

- Riippuu tietenkin siitä, mitä haluaa tehdä. :) Kuten aina: jos on hyvä kuvaaja ja kuvankäsittelijä, saa vähimmällä vaivalla kauniin blogin. Esimerkiksi Flipcard-näkymä räväyttää kaikki kotikutoiset räpellyskuvani rinnakkain ja lopputulos on hyvin vaatimaton... Olen ajatellut että on persoonallisempaa laittaa välillä kuvia fyysisestä kirjasta, eikä vain kuvapankkikuvaa kirjan kannesta, mutta jos on näin vaatimaton kuvaaja ja kuvankäsittelijä kuin minä, niin tuollaisessa kuvagalleriassa kotikutoisuus kääntyy itseään vasten.

- Varmuuskopion ottaminen omasta blogista kannattaa ehdottomasti harjoitella, ennen kuin rupeaa vaihtamaan bloginsa ulkoasua. Testiblogin perustaminen on oikein suositeltavaa, silloin voi säätää vaikka kaiken pilalle ihan rauhassa.

- Dynamic View tarjoaa vakiopohjia, joissa sitten voi esimerkiksi muuttaa värejä tiettyihin kohtiin. Taas kerran pääsee paremmannäköiseen lopputulokseen, jos osaa tarvittaessa tarkistaa suosikkiväriensä RGB-koodit ja hyödyntää niitä.

Huomioita:

- Yritin vaihtaa nykyisen headerini (siis tuon yläreunan Sallan lukupäiväkirja -kuvapalkin) uuteen näkymään, ei onnistunut sellaisenaan. Tai onnistui, mutta ei näyttänyt hyvältä. Pitäisi muokata uusi kuva, nykyistä matalampi ja leveämpi, että saisin siitä hyvän näköisen. Tein nopeasti oikean kokoisen testikuvan, mutta en silti tykännyt lopputuloksesta, korkein sallittu kuvakoko oli minusta vähän liian matala.

- Kokeilin taustakuvan vaihtoa itse ottamaani kuvaan, mutta taas tullaan siihen, kannattaako omia räpsyjä edes käyttää... Tämä ei siis ole Bloggerin vika vaan riippuu omista kuvaustaidoistani.

Onko sinulla jonkin suosikkiblogi, jossa Dynamic View on käytössä? Linkkaa tänne, niin käyn tutkimassa muiden sovelluksia. :) 

8 kommenttia:

  1. Omassa blogissani on niin epäsäännöllisesti kuvia, että mikään noista dynaamisista malleista ei näytä järkevältä. Jään myös kaipaamaan mahdollisuutta saada blogin esittelytekti näkyvälle paikalle.

    Eksyin taannoin yhteen historiallisia pukuja esittelevään blogiin, jossa dynaaminen malli oli päällä ja lähdin heti hakemaan sitä koodipätkää, jolla saa vanhanaikaisen näkymän sisältöön. Se on muuten ?v=0 URL:n loppuun lisättynä eli esim. http://sallatestaaulkoasuja.blogspot.com/?v=0

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen miettinyt ja vähän testaillutkin Dynamic Viewtä, ulkoasultaan se kiinnostaisi kovastikin ja ehkä siirrynkin siihen sitten aikanaan kun Gadget-tuki on olemassa. Ymmärtääkseni asia on Bloggerilla työn alla.

    Ulkoasussa pidin kovasti siitä mahdollisuudesta saada vanhempiakin postauksia enemmän näkyville, sitä en tosin tiedä kuinka paljon tuota pohjaa saa muokattua.

    Ainakin täällä on käytössä Dynamic View, ei tosin ole kirja-aiheinen blogi...

    http://cicinkorut.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Jossakin olen törmännyt Dynamic Viewta käyttävään blogiin ja suuntasin heti muualle. Olen kyllä ylipäätään hirveän hidas syttymään uusille systeemeille, joten varmasti tuollaiseenkin tottuisi, mutta ensireaktio oli torjuva.

    Tykkään siitä, että blogit näyttävät blogeilta, eivät iltapäivälehtimäisiltä. (Kuva+otsikko+muutama rivi = iltapäivälehti) Samoin tuollaiset pelkät kuvajonot tuntuvat vierailta. Toisaalta, jos ei blogeja seuraa säännöllisesti, niin toki ne vanhemmat kirjoitukset nousevat paremmin esille. Mutta ehkä ne tulisi selattua myös vanhanmallisesta blogista, jos lukijaa kiinnostaa.

    Toisaalta, kuten jo totesin, en helposti innostu muutoksista ylipäätään. Varmasti monikin Dynamic View vaihtoehdoista alkaisi pidemmän päälle tuntua täysin loogiselta systeemiltä.

    VastaaPoista
  4. Omaa blogiani on jo pitemmän aikaa ollut mahdollisuus seurata vaihtoehtoisesti Dynamic Viewn avulla. Minulla se on sivupalkissa otsikon Blogia voi seurata myös täällä takana. Mielestäni ainakin Flipcard on kätevä, siinä saa nopeasti näkyviin etsimänsä postauksen tai kuten sanoit yleissilmäyksen blogin sisällöstä.
    Ainakin itselleni on tästä usein ollut hyötyä.

    VastaaPoista
  5. MInäkin leikin sillä hetken kun mahdollisuus ensimmäisen kerran tarjoutui, mutta gadget puuttuvat toistaiseksi enkä saanut tunnisteitakaan pelaamaan... (liekö ongelma käyttäjäpäässä vai Bloggerissa, sitä en tiedä!) En tule toimeen ilman kirjailijalistausta ja tykkään muutenkin tunnisteista, joten toistaiseksi tyylikäs dynamic view saa odottaa :-)

    VastaaPoista
  6. Seuraamistani blogeista Rakkauson koira helvetistä ja Kirjahamsteri ovat siirtyneet dymaamiseen versioon. Ensin mainitussa kuvitus muodostuu pelkästään kirjojen kansista, joten vaikkapa tuo Flipcard-näkymä on erittäin edustava. Kirjahamsterissa on joskus muitakin kuvia. Antoisaa vakoiluretkeä!

    VastaaPoista
  7. Olen käyttänyt dynamic viewa näkymää kaksi kuukautta Sanat-blogissa. Se on lisännyt liikenenttä(klikkauksia) moninkertaisesti Bloggerin tilastojen mukaan. En tiedä mistä liikenteen lisääntyminen johtuu. Bloggerinb mukaan tilastointi on tarkempaa. Olen lisännyt blogin yläpalkkiin kohdan "Sanat kuin ennen" ( = perinteinen näkymä) Käytän sitä päivittäin, koska siellä on blogroll, josta näkee mitkä blogit ovat päivittyneet. Dynaamisen näkymän yläpalkkiin voi lisätä tietoja ja linkkejä kohdassa "Sivut" ( joka on Bloggeri palvelun uudessa ulkoasussa yleiskatsauksen ja tekstien jälkeen.

    Salla, kaikki kirjoituksia voi kommentoida dynaamisessa näkymäsäsö, kun klikkaa auki kuvan.

    VastaaPoista
  8. Hienoa, kiitos linkeistä ja vinkeistä! Jatkan tutustumista...

    VastaaPoista