lauantai 15. joulukuuta 2012

Blogistanian Kuopuksen palkintotilaisuus

Annukka Salaman Käärmeenlumooja voitti kautta aikojen ensimmäisen Blogistanian Kuopus -äänestyksen. Kirjailija kukitettiin ja kunniakirja luovutettiin tänään WSOY:n kirjakaupassa Bulevardilla. Annukka Salamaa haastatteli kisan emäntä Sara.


Joulun alla kirjakaupassa oli ilahduttavasti ihmisiä ja tilaisuus oli lämminhenkinen. Salama kertoi saaneensa faunoidi-idean kulkiessaan lastensa kanssa kaupungilla. Lapset halusivat kiipeillä kaikkiin mahdollisiin puihin, ja Salama ryhtyi miettimään, miltä ympäristö näyttäisi kiipeilytaitoisen aikuisen silmin. Myös intiaanikulttuurin toteemieläinkäsite on vaikuttanut faunoideihin. Näillä näkymin kirjasarjasta tulee kolmi- tai neliosainen. Pääsin myös kysymään minua askarruttanutta asiaa: Annukka Salama EI ole sukua Hannu Salamalla. :)


Käärmeenlumooja on herättänyt huomattavan paljon mielenkiintoa, varsinkin kun ottaa huomioon sen olevan esikoiskirja. Kirjan elokuvaversiostakin on ollut keskustelua, toki filmausprojektit ovat usein niin pitkiä, että mitään varmaa hankkeesta ei vielä ole käsillä. Salama on kuitenkin jo saanut apurahan elokuvakäsikirjoituksen tekemiseen, joten pidetään peukkuja että elokuvaversio toteutuu!

Haastattelun jälkeen Salama signeerasi kirjaansa ja minulla oli samalla tilaisuus kysyä kirjatrailerin tekemisestä, tykkäsinhän Käärmeenlumoojan trailerista. Selvisi, että ainakaan vielä suomalaiskustantamot eivät mitään erillistä markkinointibudjettia kirjatrailereihin yleensä varaa, vaan trailerien teko tuntuu olevan pääsääntöisesti kirjailijan omasta aktiivisuudesta kiinni. Salamalla on työhistoriaa av-alalta, joten videoiden teko on hänelle siinä mielessä tuttua. Faunoidit-sarjan trailerit on tehty Salaman omien verkostojen kautta käytännössä lähes talkootyönä. Videoilla Unnaa esittää sirkusartisti ja kuntovalmentaja Anni Leino.

Käärmeenlumoojan jatko-osa Piraijakuiskaaja ilmestyy ensi kesänä ja trailerin perusteella voisi päätellä sen sijoittuvan Kaliforniaan ja sisältävän surffausta!

Minua ilahduttaa erityisesti innostunut palaute, jota nuoret lukijat ovat Käärmeenlumoojasta antaneet muun muassa kirjailijan Facebook-sivulla. Tämä saattaa olla isommankin suomalaisen nuortenkirjailmiön alku!

10 kommenttia:

 1. HIeno tuo traileri - tosi mahtavaa, jos näitä tulisi enemmänkin varsinkin nuorille suunnattuun kirjallisuuteen liittyen. Saataisiin digisukupolvikin kiinnostumaan kirjoista vähän uudella tavalla :-)

  Onnea myös voittajalla - kirja on minunkin lukulistallani !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään trailereista! Olisi myös kiva, jos kustantamot ryhtyisivät niihin panostamaan systemaattisemmin. Ainakin äänikirjoista olisi tosi helppo tehdä "kevytversioita" - kirjan kansi taustakuvaksi ja minuutin ääninäyte päälle.

   Poista
 2. Tämä kirja kyllä kiinnostaa, pakko varmaan laittaa lukulistalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saamme lukea bloggauksesi tästä. :)

   Poista
 3. Todella hieno ajatus tämä kunniakirjan luovutustilaisuus!

  Kirja ei valitettavasti vaikuta minuun makuuni olevalta, mutta olisin kyllä utelias ehkä lukemaan siitä syystä, että haluaisin nähdä, mistä ansiosta sen on tämän Kuopuksen saanut. Ja ehkäpä voisin yllättyäkin.

  VastaaPoista
 4. Mukavalta näyttää tilaisuus ja kirjakin vaikuttaa kiinnostavalta.
  Ja Piraijakuiskaaja on nerokas nimi kirjalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt kun sanoit niin mieleen tulee Hevoskuiskaaja... :)

   Poista
 5. Hieno traileri ja vetävän oloinen kirja. Blogistanian Kuopus -palkinto ratkaisi, mitä kummityttö sai joulupakettiinsa. Vaikuttava kilpailu siis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Toivottavasti kummityttö tykkää. :)

   Poista