keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ehdokkaani Blogistanian Finlandiaan

Täältä tärähtävät minun valintani Blogistanian Finlandia 2012 -kisaa varten. Sääntöjä viilattiin viimekertaisen kisan jälkeen yhteisvoimin, joten ehdolle saa asettaa enintään kolme kirjaa. Hyviä ehdokkaita olisi ollut enemmänkin, mutta tässä tiukan valintakierroksen tulokset:

1. sija, 3 pistettä
Sirpa Kähkönen: Hietakehto

Kirjoitin Kuopio-sarjan tuoreimmasta osasta näin:  

"Kauniin ja elävän kielen ja vahvan tunnelman lisäksi kirjan parasta antia ovat henkilöhahmot.""Kähkösen historiakuvaus on jälleen kerran todella vakuuttavaa." "Hieno kirja, jonka soisi löytävän tiensä mahdollisimman monen suomalaisen käsiin."

Lue mielipiteeni kokonaan täältä.

2. sija, 2 pistettä
Hanna Koljonen: Sokerihullu

Kirjoitin Koljosen toisesta sarjakuva-albumista näin:  

"Koljonen tekee henkilökohtaisesta universaalia - se kai kaikessa tarinankerronnassa on tarkoituksena. Vaikka Sokerihullussakin on selvästi mukana hyvin omakohtaisia ja kipeitäkin asioita, ei lukiessa tullut missään vaiheessa tunnetta tirkistelystä tai napanöyhdän kaivelusta. Kipeät, herkät ja itkettävätkin asiat tuntuvat samastuttavilta."

Lue mielipiteeni kokonaan täältä.

3. sija, 1 piste
Hilkka Ravilo: Nimeltään Eerika

Tämä valintani on eniten "faniääni". Ravilon tuotanto on kolahtanut minuun lujaa ja se ratkaisi kolmannen sijan Nimeltään Eerikan hyväksi, vaikka monia hyviä ehdokkaita oli tarjolla. Kirjoitin kirjasta näin:

"Minulle kenties päällimmäiseksi nousi esiin historian kaari - kuinka yhden ihmiselämän aikana maailma muuttuu moneen kertaan ja kuinka ihminen elää ikään kuin monta elämää yhden elämänsä aikana. Lisäksi voisin nostaa eräänlaiseksi teemalauseeksi kirjan lopussa olevan repliikin: "Ei totuuden kertominen ois oikein.""

Lue mielipiteeni kokonaan täältä.

Blogistanian Finlandian tulokset julkistetaan tänään klo 20.00, saan itse toimia ääntenlaskijana. Jännittävä päivä tiedossa siis!

6 kommenttia:

 1. Listallasi minulle uusia tuttavuuksia, mutta kaikki sellaisia jotka kiinnostavat kovasti. Ihanaa saada kisan tiimoilta lukuvinkkejä.

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä tosiaan ja lukemattomia - vaikka mielestäni olen lukenut suurinpiirtein "kaikki" :-) Täytyy laittaa listalle.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että Kähkönen sai pisteitä! Hehkuttelen Hietakehtoa vaikken itse osallistunut äänestykseen, kun sen verran vähän luin uutuuksia.

  VastaaPoista
 4. Heh, saattaa minullakin fanitus painaa Ravilon valinnassa; hän on yksi niitä kirjailijoita, mm. Utrion ja Stephen Kingin ohella (!), joiden tuotantoon en suhtaudu kovinkaan puoluettomasti... :-)

  VastaaPoista
 5. Hih, laskenta ja tarkistuslaskenta tehty... tunnin sisään rävähtää tulokset julki!

  VastaaPoista