tiistai 9. huhtikuuta 2013

Otavalla Miki-minikirjojen lanseerauksessa

Sain kutsun Otavan Miki-kirjojen lanseeraustilaisuuteen ja sinnehän piti lähteä katsomaan, mistä on kyse. Eilen illalla Mikit eli minikirjat esiteltiin kirjaväelle.

Kuva: Dorit Salutskij.
Anna-Leena Härkösen Ei kiitos sai kunnian olla ensimmäinen Miki-muotoinen kirja. Otavan tiedotteesta voi kurkata, mitä muita kirjoja formaatissa lähiaikoina julkaistaan.

Kuva: Dorit Salutskij.
Kun lehteilin saamaani kappalettani, tuli mieleen, että mahtaako kirja olla lyhennelmä, jotta se mahtuu näin pieneen kokoon. Onneksi en möläyttänyt kysymystä ääneen, sillä markkinointipäällikkö Emma Alftan kertoi Anna-Leena Härkösen haastatellessaan, että lyhennelmistä oli kysellyt jo useampikin ihminen. 

Kuva: Dorit Salutskij.
Mutta kirjat eivät ole lyhennettyjä, vaan niissä on fonttikin samassa koossa kuin kovakantisessa painoksessa. Pieni koko perustuu ohueen paperiin, joka tuntui sormissa virsikirjasivun ja leivinpaperin yhdistelmältä. Paperi tuntui myös kosteuden- ja rasvankestävältä - varsinainen painotyön taidonnäyte siis.

Kuva: Dorit Salutskij.
Formaatin eduksi mainittiin tilan säästäminen. Haastattelussa verrattiin kirjaa e-kirjaan. Myös e-kirja säästää tilaa, mutta minikirjan etuna pidettiin huolettomuutta. Ei haittaa, jos se unohtuukin lomamatkalla uima-altaan reunalle tai rantahietikkoon - lukulaitetta tai tablettia saattaisi sen sijaan tulla ikävä.

Anna-Leena Härkönen esittelee kirjan videolla. Videoupotus jostain syystä juuri nyt temppuilee, käykäähän Youtubessa katsomassa.

Vaikka olen tykästynyt e-kirjoihin, on minikirjan pienestä koosta näköjään todella etua. Jos lähden kaupungille pikkukäsilaukun kanssa, ei Kindleni mahdu siihen, jos laukussa on jo lompakko ja puhelin. Ei kiitos sujahti sen sijaan hyvin näppärästi vielä mukaan ja olen jo sata minisivua lukenutkin kuin huomaamatta.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi9.4.13

  Minkä kokoisia nämä kirjat ovat? Kuvassa kun ei ollut, mihin verrata.Kuulostaa kätevältä mukaan otettavalta. T: Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kolmas kuva antaa varmaan hyvin osviittaa, kun Härkönen pitää kirjaa sylissään. Kirjan mitat ovat 11,8 cm x 8 cm.

   Poista
  2. Niin ja videolinkistä saa kirjan koosta käsityksen kenties parhaiten. Kunhan muistaa, että Anna-Leena Härkösen siroissa käsissä kirja näyttää taatusti suuremmalta kuin jonkun lapiokouran pitelemänä. :)

   Poista
 2. Anonyymi9.4.13

  Niin ja paljonko nämä tulevat maksamaan? T: Irmeli again

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan riippuu vähän kirjakaupasta, mutta ainakin Booky-verkkokirjakaupassa kaikki mikit maksavat tällä hetkellä 11,10 euroa.

   Poista
 3. Tällainen pitää kyllä kokeeksi hankkia kun vastaan tulee! Tosin Ei kiitos on jo tullut luettua, joten odotan ehkä seuraavaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kätevältä ja kestävältä formaatti vaikuttaa!

   Poista