maanantai 30. huhtikuuta 2012

Huhtikuun luetut

Kuva: Myllylahti.
On aika kuukausikatsauksen! Huhtikuun käynnistelin mainiolla Anya's Ghost –sarjakuvalla, jossa yhdistyvät kummitustarina ja amerikkalaisen high schoolin teiniangsti. Pääsiäisen viettoon sopivaa lukemista taas oli Mika Waltarin pääsiäisaiheinen romaani Valtakunnan salaisuus.

Sitten mietin kirjojen keräilyä ja sen jälkeen sain aimo annoksen tunteita ja onnellisia loppuja Venla Hiidensalon purevan Mediahuoran parissa. Fables-urakkani taas huipentui sarjan uusimpaan osaan, Super Teamiin.

Lempikirjailijoihini lukeutuva Hilkka Ravilo julkaisi uuden kirjan, joten Nimeltään Eerika oli tietenkin pakko lukea. Se vei saksalaissotilaan tyttären elämänvirtaan.

Kuukauden vilkkain keskustelu syntyi, kun pohdin bloggaajien suhdetta tekijänoikeuksiin. Jatkoaiheita teemasta voisi syntyä vaikka millä mitalla...

Blogimaailmaan ottaa pirullisesti kantaa myös Anja Snellman uunituoreessa Ivana B. –kirjassaan, jossa tarkastellaan kirjallisuuden ja kirjamarkkinoinnin tilaa nyky-Suomessa.

Muista blogeista mieleen jäi erityisesti Morren maailman keskustelu kirjabloggaajien vastuusta.

Huhtikuu vaihtuukin toukokuuksi vapun viettämisen merkeissä, joten iloista vappua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi30.4.12

  Miulla kun ei ole mitään kovin syvällistä sanottavaa mihinkään erikseen, ajattelin vain nopeasti tehdä muutaman huomion. :)

  Bloggaajat on musta samalla rajalla esimerkiksi toimittajien kanssa; jos artikkelin/postauksen oikeuksia ei ole myyty mihinkään, bloggaajalla on oikeudet siihen ja oikeus esim. vaatia plagioituja blogitekstejä poistettavaksi vaikka sitten sivuston ylläpidon kautta. Tosin blogitekstien muokattavuus postausaikojen yms. suhteen saattaa vaikeuttaa sen todentamista, kenen postaus oli missä ja milloin.

  Nautin teikäläisen Mediahuora- ja Ivana B.-merkinnöistä, menivät molemmat suoraan lukulistalle! Mediahuoraa olen hiukan epäröinyt mutta laajalti positiiviset arviot blogospheressä vakuuttivat.

  Jes! Eipä muuta. Siun blogisi on yksi lempiluettaviani. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista sanoista. :)

  VastaaPoista
 3. Huh, menin just kurkkaamaan uudestaan tuota tekijänoikeuspostausta ja jopa on kommentteja! Tässähän se ilta meneekin rattoisasti niitä lukiessa :). Vielä kerran, tosi kiva että jaksoit laatia aiheesta noin kattavan ja syvällisen postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tosin enpä nyt tiedä oliko tuo sen enempää kattavaa kuin syvällistäkään kun itekään ei aihetta mitenkään erityisen hyvin tunne. Jännä oli kyllä huomata miten laaja kirjo mielipiteitä tuosta löytyi.

   ps. blogille räpelletty oma Facebook-sivu.

   Poista