torstai 27. lokakuuta 2011

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto menee...

blogeille! Kiitos palkitsijoille, ilahduin! Tässä Helsingin kirjamessujen tiedote:

                               
RAKKAUDESTA KIRJAAN -TUNNUSTUSPALKINTO KIRJALLISUUSBLOGISTEILLE

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto jaettiin tänään torstaina 27.10. Helsingin Kirjamessujen avajaisissa viidelle blogistille, jotka ovat kirjoittaneet kirjallisuusblogejaan suurella sydämellä rakkaudesta kirjaan. Tunnustuspalkinnon saivat Jessica Andersin, Salla Brunou, Penjami Lehto, Hanna Matilainen ja Hanna Pudas. Nyt ensimmäistä kertaa 5000 e:n palkinto jaettiin viiteen osaan. 

Verkko on tiedottamisen ja keskustelun välineenä tullut jäädäkseen ja  se toimii erinomaisesti  yhteisöllisen lukemiskokemuksen edistäjänä. Blogit ja blogistit ovat tärkeä osa verkossa käytävää keskustelua kirjoista ja kirjallisuudesta. He ovat itse kirjojen suurkuluttajia, ja mikä tärkeintä, he haluavat jakaa kokemuksiaan muiden kirjoista innostuneiden kanssa. He edistävät omalla toiminnallaan lukemisen harrastusta ja avaavat mielenkiintoisia kirjallisuuskeskusteluja.

Jessica Andersin suorastaan ahmii kirjoja. Viime vuonna hän luki yli 161 kirjaa ja kirjoitti lähes yhtä vaikuttavan määrän arvosteluja. Bokbabbel-blogista näkee myös, miten kirjallisuuskeskustelu on muuttunut digitaalisessa ajassa. Andersin ylläpitää Twitterissä ja blogissaan päivittäin jatkuvaa keskustelua kirjoista. http://bokbabbel.com/

Salla Brunou  on Sallan lukupäiväkirja -blogissaan jo viiden vuoden ajan kirjoittanut napakoita ja tarkkanäköisiä blogiarvioita niin klassikoista kuin uutuuskirjoistakin. Tässä kuussa hän on muun muassa haastanut lukijoitaan tutustumaan ankaran työnteon kuvauksiin Väinö Linnan, Heikki Turusen, Veikko Huovisen, Hilkka Ravilon, Orvokki Aution ja Arto Salmisen romaaneissa. http://sbrunou.blogspot.com/

Penjami Lehto on intohimoinen lukija, jonka blogi Jäljen ääni sisältää toisinaan hyvinkin pitkiä ja antoisia puntarointeja luetuksi tulleista teoksista. Juuri parhaillaan Jäljen äänessä on meneillään kunniahimoinen kokeilu, viiden osan laajuinen arvostelu Mari Kosken runokirjasta Sch. http://penjami.wordpress.com/

Hanna Matilainen kertoo lukevansa mielellään kauhua, fantasiaa ja historiallisia romaaneja. Hän on hyvin laaja-alainen ja -katseinen blogisti ja on tänä syksynä käsitellyt Morren maailma -blogissaan kauden uusien kirjojen ohella muun muassa antiikin kirjallisuutta. Odysseus on hänen mielestään raivostuttava itkupilli. http://morrenmaailma.blogspot.com

Hanna Pudaksen Kirjainten virrassa -blogi täytti syyskuussa vuoden, mutta kirjoituksia siihen on kertynyt jo 240, ja blogia on käyty lukemassa yli 55 000 kertaa. Pudas bloggaa nykykirjallisuudesta raikkaasti ja reipasotteisesti. Yksi hänen erityiskiinnostuksen kohteistaan on yhteiskuntakriittiset, omaelämäkerralliset sarjakuvaromaanit. http://kirjaintenvirrassa.blogspot.com/

Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto on kunnianosoitus lukemisharrastuksen edistämisestä. Palkinto jaettiin nyt 11. kerran. Palkinto myönnetään vuosittain yksityiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastusta ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tutuksi. Rakkaudesta kirjaan -palkintolautakuntaan kuuluivat tänä vuonna Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anne Valsta, toimittaja Suvi Ahola, kirjailijat Olli Jalonen ja Sofi Oksanen, päätoimittaja Jarmo Papinniemi, tiedottaja Reetta Ravi ja toimittaja Philip Teir.
 
Suomen Messusäätiö rahoittaa joka vuosi lähes 500 000 eurolla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseksi. Näitä ovat muun muassa Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto, Suomen Kauneimmat Kirjat -palkinto sekä edellä mainittu Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto.

46 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut, Salla!

  VastaaPoista
 2. Hurjasti onnea Salla!! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea, Salla!

  Minä luen vain noin 100 kirjaa vuodessa ja olen tehnyt niin vasta kolme vuotta...Enempään en pysty.

  VastaaPoista
 4. Onnea! Olet palkinnon ansainnut.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, Salla! Olet todella ansiainnut palkinnon!

  VastaaPoista
 6. Hienoa, loistavaa! Onnea kaikille, olette sen ansianneet! Miten ajattelit palkintorahat käyttää, ei kai vain kirjoihin? :)

  VastaaPoista
 7. Onnea sinulle Salla ja kaikille muillekin!

  VastaaPoista
 8. Onnea, hienoa!!!

  VastaaPoista
 9. Suuren suuret onnittelut sinulle, Salla, ja kaikille muille voittajille myös! :)

  Mahtavaa!

  VastaaPoista
 10. Onnittelut! Saamasi tunnustus on hyvin ansaittu!

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa!! Ehdottomasti ansaittu tunnustus!

  VastaaPoista
 12. Onnea Salla! Hieno tunnustus hienolle blogille. Tällainen tunnustus kyllä lämmittää meidän muidenkin kirjabloggaajien mieltä.

  VastaaPoista
 13. Onnea! Ihan mahtava juttu teille palkituille ja kirjablogeille yleensä :)

  VastaaPoista
 14. Paljon, paljon onnea Salla! Oli todella ilahduttavaa nähdä palkittujen listassa tuttuja blogeja. Tämä on iso juttu, nauti! Ihanaa lokakuista viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Onnea ansaitusta palkinnosta.

  VastaaPoista
 16. Kerrassaan hieno palkinto ja ennen kaikkea ansaittu! Onpa mukavaa, että kirjabloggaajiakin muistetaan.

  Onneksi olkoon ja nautihan! :-)

  VastaaPoista
 17. Paljon Onnea! Hieno juttu!

  VastaaPoista
 18. Onnea minunkin puolestani :)

  VastaaPoista
 19. Onneksi olkoon Salla ja muut palkinnon saajat! Hieno tunnustus koko kirjablogimaailmalle :--)

  VastaaPoista
 20. ihan mahtava juttu, onnea!! :) kiva, että kirjabloggaajatkin saavat virallista tunnustusta, iloitsen paitsi palkittujen myös yleensä asian puolesta - monesti tätä harrastustoimintaa on saanut perustella siellä ja täällä.. ;)

  VastaaPoista
 21. Lämmin kiitos kaikille! Tuntuu todella hyvältä.

  Tämä on ilman muuta kollektiivinen palkinto. Ehdotuksissa oli kuulemma ollut paljon netissä toimivia kirjoihin liittyviä tahoja, ja raati oli pohtinut palkintoa paljon.

  VastaaPoista
 22. Onnen toivotukset täältäkin pitkäikäiselle blogille, Salla!

  Hieno, historiallinen päivä!

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea! Hieno tunnustus.

  VastaaPoista
 24. Onnitteluni! Ja kivaa, että sain tietää tämän palkinnon kautta blogistasi, kun en aiemmin tiennytkään :)

  VastaaPoista
 25. Onnea Salla, mahtavaa - niin oikeaan osunut palkinto. Ja kaikkia kirjablogeja nostava ja innostava. Hieno juttu!

  VastaaPoista
 26. Paljon, paljon onnea vielä tätäkin kautta! Tämä on hieno päivä. :)

  VastaaPoista
 27. Kiitos kaikille! Ja tervetuloa mukaan, Helmi-Maaria!

  VastaaPoista
 28. Onnittelut huikeasta ja ansaitusta palkinnosta! :)

  VastaaPoista
 29. Kiitokset teillekin! :)

  VastaaPoista
 30. Onnea! Aivan mahtava palkinto! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 31. Kiitos, ihanaiset! :)

  VastaaPoista
 32. Isot onnittelut!

  VastaaPoista
 33. Lämpimät onnittelut katsomosta suorastaan liikuttuneena seurannelta! :'-D

  VastaaPoista
 34. Anonyymi28.10.11

  Hei, hieno juttu! Paljon onnea!

  Sari P.

  VastaaPoista
 35. Kiitos kaikille, ihana saada jakaa ilo teidän kanssanne. :)

  VastaaPoista
 36. Paljon onnea Salla, palkinnot menivät ihan oikeisiin osoitteisiin! :)

  VastaaPoista
 37. Anonyymi31.10.11

  Lämpimät onnittelut palkinnosta, joka meni oikeaan osoitteeseen. Monipuolista blogiasi on kiva seurata. Terveisin säännöllinen lukija, harvoin kommentoiva eikä itse bloggaava

  VastaaPoista
 38. Kauniisti sanottu, Anonyymi! Kiitos!

  VastaaPoista