tiistai 31. heinäkuuta 2012

Heinäkuun luetut

Heinäkuu on ollut aktiivinen luku- ja bloggauskuukausi! Eikä ihme - olen lomaillut ja yleensä silloin on enemmän aikaa lukea kuin arkena. Lisäksi sadesää on kuulemma nostanut muun muassa kirjastojen lainauslukuja, joten lukeminen on varmasti maistunut monille muillekin tänä kesänä...


Kuukausi käynnistyi kirjablogisuosikki Jussi Valtosen Siipien kantamilla. En tainnut ihastua yhtä paljon kuin moni muu, mutta tykkäsin kumminkin! Erityisesti kaunis kieli jäi mieleen.

Sitten tuli tutustuttua uuteen kotimaiseen paranormaaliin romantiikkaan. Annukka Salaman Käärmeenlumooja oli sen verran vetävä, että toivottavasti se löytää paljon nuoria (ja miksei vanhempiakin) lukijoita!

Arjesta pääsi lopullisesti irti lukumaratonilla. Toteutin suositun lukuhaasteen ja pyhitin 24 tuntia lukuputkelle. Ehdin lukea neljä kirjaa - Tove Janssonin Kunniallisen petkuttajan, Maarit Verrosen Katoamispisteen, Frances Hodgson Burnettin Pikku prinsessan ja Ville Virtasen Menkää mielenhäiriöön. Näistä Maarit Verrosen Katoamispiste oli toinen Ota riski ja rakastu kirjaan -haastekirjoistani.

Maratonkokemus oli niin innostava, että mielessä kävi jo samanlaisen tempauksen toteuttaminen joulun aikaan - joulutunnelmaan pääsisi varmaan hyvin, jos lukisi joulukirjoja useamman yhteen putkeen. :)

Sitten työnsinkin lusikkani Enkeli-Elisa-soppaan. Aikamoisia käänteitä saanut some-ja kirjailmiö puhuttaa varmaan vielä pitkään...

Sarjakuviakin tuli nautittua. Will Eisnerin The Plot paikkasi aukkoja sivistyksessäni. Guy Delislen Pjongjang taas vei Pohjois-Koreaan.

Jeffrey Eugenidesin kehuttu Naimapuuhia oli toinen rakastumishaasteen kirja. Tykkäsin kyllä muuten, mutta lukemiseni kompasteli taas kenties turhankin pikkutarkkaan suomennoskyyläämiseen. Samalla tuli opittua, mitä trooppi tarkoittaa, kiitos kommentoijien. :)

Fablesin uusia osia tervehdin aina ilolla. Inherit the Wind tuli tietenkin nautiskeltua hartaudella.

Äänikirjapuolella Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan oli upea kuuntelukokemus, erityiskiitos vielä lukija Martti Mäkelälle!

Hankin myös oman Kindlen ja ihan ensimmäinen kokonainen e-kirjakokemukseni oli J.M. Barrien klassikko Peter Pan.

Agatha Christiestä tunnun innostuvan sitä kovemmin, mitä enemmän hänen tuotantoonsa tutustun. Kirjallisuudentutkija Pierre Bayardin perinpohjainen Who Killed Roger Ackroyd? tarjosi todella mielenkiintoisen ristivalotuksen Christien kuuluun dekkariin.

Elokuussa on luvassa varmaan hieman laajempaa Kindle-raportointia ja olen kaikenlaisia kirjan sähköistymiseen liittyviä pohdintoja pyöritellyt mielessäni, katsotaan saanko ajatuksista muotoiltua jotain blogiin asti. Varmaan tulee otettua myös lyhyt katsaus syksyn kirjauutuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti