torstai 28. helmikuuta 2013

Helmikuun luetut

Helmikuussa luin kolme romaania ja kuuntelin yhden. Lisäksi luin yhden sarjakuvan ja tutustuin kahteen reseptikirjaan. Ehdin myös osallistua Globalia-äänestykseen ja tutkailla englanninkielisten äänikirjojen tarjontaa.


Omat ehdokkaani eivät yltäneet Blogistanian Globalian kärkeen, mutta väliäkö hällä, kun Globalia-lista tarjoaa huikeita käännöskirjavinkkejä - voiton vei Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi.

Emmi Itärannan Teemestarin kirja oli kaikkien ennakkokehujen arvoinen ja ehkä vielä pikkuisen parempi. Arto Salmisen Turvapaikka oli kyyninen mutta omalla salmismaisella tavallaan moniulotteinen kirja. Richard Adamsin Watership Down alias Ruohometsän kansa ärsytti joillakin yksityiskohdillaan, mutta kokonaisuutena kaniseikkailu oli huiman mukaansatempaava. Juhani Ahon Omatunto oli taattua Ahoa, tunnelmallinen ja ihmissielua lempeästi peilaava teos.

Bryan Talbotin Grandville oli vauhdikas ja vetävä steampunk-tyyliä edustava toimintasarjakuva. Kustantamo Paasilinnan tilaisuudessa julkaistiin Ihanat kuppikakut, Art Housella puolestaan kävin tutustumassa Kaikkien aikojen drinkkeihin.

Audiblea ja Helmet eLibrarya vertaillessani sain kommentteihin hyviä vinkkejä englanninkielisten äänikirjojen kuuntelemisesta.

Maaliskuulle on tarkoitus järjestää jotain spesiaalia - blogini kun alkaa olla paria viikkoa vaille seitsenvuotias! Sitä sietää juhlia. :)

4 kommenttia:

 1. Seitsemää sietää jo juhlia... blogi-iässä se Kunnianarvoisan Vanhuksen ikä. :-)

  (Olenko muistanut sanoa, että tuo tuore kuvasi on upea? Nyt ainakin muistin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kerron tämän kuvaajallekin ;)

   Poista
 2. Todella hyvä kuva, heti pisti silmään sivulla. Synttäreitä odotellen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pientä kivaa on suunnitteilla... :)

   Poista