keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Heinäkuun luetut

Heinäkuu on ollut kerrassaan mainio kirjakuukausi. Kirjatapahtumia, lukumaraton ja erinomaisia lukukokemuksia!

Juha Jyrkäs soittaa sähkökannelta Finnconissa.
Kuva: Henry Söderlund / Finncon 2013. Creative Commons -lisenssi CC BY 3.0.
Kuun alussa kävin haistelemassa spekulatiivisen fiktion tunnelmia Finncon-tapahtumassa Kaapelitehtaalla. Kaupunkilomalla Kööpenhaminassa kävin tutustumassa komeaan kirjastoon, josta tosin pettymyksekseni ei löytynyt kirjoja. Kommenteissa tosin tuli hyviä huomioita: tutkimuskirjasto toimii eri tavalla kuin yleinen kirjasto.

Kirjabloggaajat tempaisivat ja järjestivät kaksi yhteistä lukumaratonia, harmikseni en itse päässyt osallistumaan kumpanakaan yleisenä päivänä, mutta seurasin luku-urakoita kannustusjoukoista. Onneksi ehdin pitää oman lukumaratonini, jolloin luin Mika Waltaria ja Arto Melleriä yhteensä yli tuhannen sivun verran vuorokauden aikana.

Lukemiseni painottuivat vahvasti kotimaiseen kirjallisuuteen, mutta kuukauden paras kirjaelämys oli kuitenkin suomentamaton teos: Andrew Birkinin kirjoittama elämäkerta J.M. Barrie and the Lost Boys. Huikean mielenkiintoisia elämänvaiheita ja loistavasti kirjoitettu ja toimitettu teos.

Ville Virtasen värikäs uutuusromaani Hevosen taju kolahti myös pienistä puutteistaan huolimatta. Mooses Mentulan romaani Isän kanssa kahden on jäänyt mieleen elävien henkilöhahmojensa ja lappilaisen elämänmenon kuvauksen ansiosta.

Tutustuin tuoreeseen nuortenkirjallisuuteen Tuija Lehtisen Rebekka-sarjan parissa, sillä Tuulimyllyjä ja tulppaaneja kertoi vanhan kirjatutun uudet kuulumiset. Kuukauden sarjakuva-annoksen sain JP Ahosen Villimmän Pohjolan ansiosta - uusi kokoelma-albumi Pelinavaus yhdistää vanhat julkaisut ja sisältää myös uutta materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti