keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä

Subjektiivisuusvaroitus: tässäpä kirja, jonka esittelyssä en edes yritä olla puolueeton. Kirjabloggaajina ja kustannustoimittajina kunnostautuneet Katja Jalkanen ja Hanna Pudas ovat kirjoittaneet kirjablogeista kirjan. Minäkin olen vastannut kyselyyn, jossa kerättiin kirjaan aineistoa ja minut ja blogini mainitaan kirjassa. Olen tutustunut Katjaan ja Hannaan henkilökohtaisesti myös elävässä elämässä. Ja sain vieläpä kirjan Avaimelta arvostelukappaleena! Myös Maria on ehtinyt kirjan jo lukea.

Kansi: Kira Leskinen / Avain.
Niinpä kirja olikin pakko ahmaista yhdeltä istumalta. Koska olen kirjablogien "sisäpiiriläinen", olivat monet kirjan aiheet blogin vuoksi tuttuja, mutta oli todella mielenkiintoista lukea synteesiä kirjabloggauksesta. Katja ja Hanna peilaavat kirjassa kirjabloggausta isompiin ilmiöihin. Verkkokirjoittaminen, verkon yhteisöllisyys, palkinnot, haasteet, tekstilajien suhde toisiinsa ja tietenkin kirjablogeihin kohdistuva kritiikki tulivat sivuilla vastaan.

Toivon, että tämä kirja löytää erityisesti sellaisten lukijoiden käsiin, joille kirjablogit ovat jääneet ilmiönä vieraammaksi. Erityisesti kaikki yleistäjät, jotka vetävät hatusta "kaikki kirjablogit ovat sellaisia ja tällaisia" -lausuntoja, saisivat lukea tämän. Blogimaailman monimuotoisuus ja muuttuvaisuus käyvät aineistosta hyvin ilmi.

Mutta taitaa kustannusmaailma sen verran hektistä olla, että jopa tähän kirjaan on jäänyt jonkun verran kirjoitusvirheitä. Lisäksi paikoin oli hieman toistoa - tosin tätä voi pitää myös teemojen yhteen liittämisenä. Kun hieman kertaa lukijalle, mitä viime luvussa tulikaan todettua, pysyy lukija paremmin kärryillä.

Mutuhuttuisen peukuttavasti ja keskinäisten kytkösten hehkutuspaineisesti toteankin, että lukekaa tämä kirja ja mieluiten mahdollisimman äkkiä! :)

2 kommenttia:

  1. Äkkiä luinkin, parissa tunnissa ahmaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ahmin nopeaa kyytiä! Olen kyllä jo palannut kirjan pariin kertaamaan parhaat palat. :)

      Poista