torstai 3. huhtikuuta 2014

Ursus Wehrli: The Art of Clean Up

Kansi: Chronicle Books / Ursus Wehrli.
Lomailin Berliinissä muutaman päivän ja eräästä museokaupasta osuin käteen hauska kirja: The Art of Clean Up - Life Made Neat and Tidy. Kirjaa selaillessa alkoi naurattaa ääneen, joten pakkohan kirja oli mukaan ostaa.

Tekijänä on sveitsiläinen nykytaiteilija Ursus Wehrli. Kirja koostuu hänen valokuvataiteestaan, jossa järjestetään maailma siistiksi ja nätiksi. Tähän tapaan:Kirja sopisi mainiosti lahjaksi siivousintoilijoille, mutta kuvat ovat paitsi hauskoja myös aika puhuttelevia. Onhan ihmisellä luontainen taipumus panna asiat jonkinlaiseen järjestykseen. Tästä syntyy absurdiakin huumoria, kun vaikkapa metrokartta tai tähtitaivas järjestetään kuntoon.

Valokuvat kestävät useita katsomiskertoja ja aina ne tuntuvat yhtä hyväntuulisilta ja hauskoilta. Välillä vähän surullisiltakin - jos hiekkalaatikko järjestetään, sopiiko se enää leikkimiseen?

Ursus Wehrlin taiteilijanura ei ollut minulle ennalta tuttu, mutta The Art of Clean Up on täynnä niin mainioita oivalluksia, että miehen nimi jää varmasti mieleen.

6 kommenttia:

 1. Mahtava! Pakko hankkia! Omaksi asti, ai että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Eiköhän tätä verkosta löydy. :)

   Poista
 2. Voi mikä löytö!
  Jo tämä yksi kuvapari sai hihittelemään, joten kokonainen kirja on varmasti mainio. :)

  VastaaPoista
 3. Vau, sopisi hyvin kaltaiselleni lievästi OCD-henkiselle ihmiselle. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on jotain kutkuttavaa! Hyvän taiteen merkki.

   Poista