maanantai 30. syyskuuta 2013

Syyskuun luetut

Syyskuuhun on kuulunut sekä hyviä kirjoja että vilkkaita keskusteluja kirjoista ja hieman muustakin. 

Lappeenrannassa käydessä tuli piipahdettua vanhoilla kotikulmilla.
Alkukuusta tein menovinkkilistan Sarjakuvafestivaaleille ja raportoin omasta festarivierailustani. Ehdin myös osallistua kirjanostotempaukseen. Puffasin myös kirjamessujen Hotakais-lukupiiriä ja kuun päätteeksi ehdin myös mietiskellä Marimekon toimintaa - julkisuudessa vellonut kopiointikeskustelu muistuttaa monelta osin myös kirjamaailmassa puituja kopiointijuttuja.

Sarjakuvafestivaalien ostoksistani blogiin asti pääsi Derf Backderfin My Friend Dahmer. Dokumentaarinen sarjamurhaajan nuoruudesta kertoja tarina oli kiinnostava, mutta pieni ylitulkinnan maku hieman häiritsi. Pikaluin myös Reetta Niemensivun sarjakuvat ja Ville Pirisen albumin, mutta niistä jäi nyt bloggaamatta. Perkerosta olen aloittanut ja Lost Girlsiä vilkuillut.

Lisäksi luin kaksi kirjaa Helsingin Sanomien Lukijoiden sata suosikkia -listalta. Markus Nummen vetävä Karkkipäivä oli sijalla 20 ja Veikko Huovisen tunnelmallinen Konsta Pylkkänen etsii kortteeria sijalla 72, kun lukijat äänestivät parhaita 2000-luvulla ilmestyneitä kotimaisia romaaneja.

Annukka Salaman Faunoidit-sarjan kakkososa Piraijakuiskaaja oli mukaansatempaava, mutta antoi myös natkutuksen aihetta kielipoliisin näkökulmasta katsottuna.

Lokakuun suunnitelmissa on käydä kaksillakin kirjamessuilla eikä varmaan ole yllätys, että myös Kaari Utrion Seuraneidistä on tulossa blogiarvio... olen lukenut ihanuutta hieman säästellen, että siitä voisi nauttia pitempään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti