torstai 7. heinäkuuta 2011

Mahtava Helmetin opastusvideo

Etsiskelin Helmetin syövereistä tietoa, kun törmäsin sivuille linkattuun mahtavaa opastusvideoon "Jani ja Jonttu tutkivat miten uusi Helmet toimii". Videossa neuvotaan nettihaun käyttöä, hurmaavat esiintyjät kommentteineen saivat minut pyrskähtelemään naurusta.


Kiitos videosta kuuluu Youtube-käyttäjälle nimeltä sellonkirjasto. Sama käyttäjä on lisännyt myös aiemmin linkkaamani Sirpa Kähkös -videon. Youtubesta löytyy myös käyttäjät nimeltä Entressenkirjasto ja leppavaarankirjasto. Sellonkirjasto tuntuu olleen kaikkein ahkerin videoiden lisääjä.

Hienoa kirjastolaiset! Mahtavia videoita olette tehneet sinäputkeen. Varmasti tällaiset videot omalla panoksellaan lisäävät kiinnostusta kirjastoja ja lukemista kohtaan. Loistoesimerkki ammattimaisesta sosiaalisen median käytöstä, moni saisi ottaa oppia.

Video muistutti minua siitä, että Helmetin sivuilla käyttäjät voivat itse tägittää kirjoja ja lisätä arvioita. Klikkailen kirjahakuja usein niin nopeasti, etten ole kiinnittänyt näihin toimintoihin juuri huomiota. Nyt kokeilin blogiarvion linkittämistä, mutta Helmetin arviolomake ei kelpuuta nettilinkkisisältöä. Harmi. No, mikäli Kirjaseuranta.fi -hanke etenee, se varmaan paikkaa tätä.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi12.7.11

    Itseasiassa Entressen kirjastolla on eniten ladattuja videoita sekä eniten katselukertoja ;)

    VastaaPoista
  2. No niinpä näyttää! Kiitos tarkennuksesta!

    VastaaPoista