maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua ja viime tipan joulukirjavinkit

Hyvää joulua! Toivon jokaisen jouluun runsaasti lukuaikaa - onhan joulu mitä parasta aikaa nauttia kiireettömästä tunnelmasta hyvää kirjaa lukien.


Jouluna voi lukea jotain jouluista tai sitten jotain todella epäjouluista. Kurkin blogiarkistoja joulun tietämiltä - seuraavia kirjoja olen lukenut jouluna tai joulun aikaan:

Joulu 2012: Bill Willingham - Craig Hamilton - Jim Fern - Ray Snyder - Mark Farmer: Werewolves of the Heartland 

"Story City on päällisin puolin tavallinen hiljainen pikkukaupunki, mutta sitä asuttavat ihmissudet..."

Joulu 2011: Bill Willingham - Mark Buckingham: Fables 9-11 

"Fablesia voin suositella vaikka kenelle. Ei tarvitse olla sarjakuvaharrastaja ennalta. Tässä on tarttumapintaa vaikka mistä suunnasta lähestyttäessä: tuttujen satuhahmojen hyödyntäminen, ihmissuhdekiemurat, sotajuonittelut, nautittavan hyvä juonen rakentelu, mukaansatempaava tarina... Erinomaista ja viihdyttävää luettavaa!"

Joulu 2010: Kiba Lumberg: Memesa-trilogia

"Joulunviettoon olennaisena osana kuuluu köllötys kaikessa rauhassa kirjaa lukien, mieluiten niin että käden ulottuvilla on suklaakonvehtirasia." 

Joulu 2009: Jude Deveraux: Ylämaan lumous

"Aattoaamuna kävin kylpemässä Kotiharjun saunassa - enpä ole ikinä nähnyt naisten puolella niin paljon väkeä kuin nyt joulun aikaan!"

Joulu 2008: Heikki Turunen: Kivenpyörittäjän kylä

"Joskus kirjoissa tietyt asiat säilyttävät ajankohtaisuutensa, vaikka maailma ympärillä muuttuu. Suomesta ei enää lähdetä joukolla siirtolaisiksi Ruotsiin, sen sijaan keskustelua herättää maahanmuutto Suomeen. Auttaisiko näkökulmanvaihdos: mitä suomalainen maahanmuuttaja on 1970-luvulla saattanut tuumia?" 

Joulu 2007: Philip Pullman: Maaginen kaukoputki, Salaperäinen veitsi

"Pullmanin kerrotaan rakentaneen kirjasarjastaan osin tietoista vastinetta Narnia-sarjalle. Narnian perusjuonihan oli allegoria kristinuskosta: hyvä Aslan-leijona uhrautuu narnialaisten puolesta kuolemaan, mutta nousee ylös kuolleista."

Joulu 2006: Pentti Saarikoski: Asiaa tai ei
 
"Kirjojen ystävien keskuudessa vallitsee yleinen yksimielisyys siitä, että joulunpyhien parhaita puolia on kaikki se aika, jonka voi käyttää kirjojen lukemiseen."

6 kommenttia:

 1. Mainio idea muistella menneiden joulujen kirjoja.

  Hyvää joulua, Salla!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua, suosikkibloggaajani Salla 😊 t Ansku

  VastaaPoista
 3. Tuo vuoden 2006 sitaatti on niin totta. Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Oikein rauhaisaa joulua!

  VastaaPoista
 5. Mukava näkökulma, eri joulujen tärkeät kirjat. Pitää ruveta itsekin muistelemaan. Yhtenä jouluna oli ainakin Mark Zusakin Kirjavaras. Nyt on kesken Laura Gustafssonin Animalia, joka vaikuttaa vahvalta kirjalta. Se saattaa jäädä mielen tämän joulun kirjana.
  Hyvää joulua sinulle, Salla!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Toivottavasti teidänkin joulunviettonne on sujunut leppoisasti! :)

  VastaaPoista