keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Sallan lukupäiväkirja 10 vuotta!

Eletään maaliskuuta 2006. Diplomityöni alkaa olla plakkarissa ja valmistumispäivämäärä tiedossa. Asun Lappeenrannassa Huhtiniemen lähiössä, niin sanotussa itsemurhayksiössä. Tämä kaunis nimi johtuu siitä, että kesähotelli Karelia-Parkin huoneet palvelevat talvisin opiskelija-asuntoina ja omastakin huoneestani on näkymä parkkipaikalle ja viereisen betonikuution seiniin, vaikka Saimaan ranta on kivenheiton päässä.

Elän sinkkuna ja olen edellisenä syksynä aloittanut työt elämäni ensimmäisessä kokoaikaisessa työpaikassa ohjelmistomyyjänä. Kun opinnäytetyöllä ei tarvitse enää vaivata päätä, on tilaa uuden harrastuksen aloittamiseen. Parikin ystävääni oli perustanut oman blogin ja bloggaaminen vaikuttaa hauskalta. Valitsen aiheeksi kirjat, koska olen aina lukenut paljon.

Ja kas, näin on 10 vuotta kulunut ensimmäisestä blogikirjoituksestani! Elämässäni on tapahtunut kymmenen vuoden aikana paljon, joten ihan mahtavaa, että bloggaaminen on jatkunut koko ajan. Olen vaihtanut työpaikkoja ja tehnyt asuntokauppoja, mennyt naimisiin ja saanut lapsen, saanut uusia ystäviä ja nauttinut vanhojen seurasta, ollut mukana railakkaissa juhlissa ja rauhoittunut luonnon helmassa.

Kukkia Barcelonassa kesällä 2014.

Järjestin seitsemänvuotissynttäreille blogin juhlaviikon ja arvonnan, ja juhlaviikon teemajutut ovat edelleen ajankohtaisia. Vietetään 10-vuotisjuhlia siis kertauksen merkeissä:
Kymmenen vuoden blogiuraan mahtuu monenlaista: olen saanut mediajulkisuutta, olen tutustunut kirja-alan ihmisiin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, olen saanut muista bloggaajista ystäviä ja tuttavia ja olen ryhtynyt itsekin sivutoimiseksi kirja-alan yrittäjäksi Lukulampussa.

Yksittäiset blogijutut ovat jääneet mieleen eri syistä. Valejuoniselostuksille hihittelen vieläkin. Nakkipaperista on syntynyt ainakin bloggaajien kesken pienimuotoinen kirjallinen meemi. Hömpän lait tuntuvat käyttökelpoisilta edelleen.  Valtaistuinpelin suomennokseen liittyvä keskustelu on blogini pisimpiä kommenttiketjuja. Löysin roskakatoksesta keräilysarjakuvia. Olen myös kokannut kirjallista ruokaa.

Yhteensä blogiin on kertynyt yli 700 postausta. Olen siis kymmenen vuoden aikana lukenut osapuilleen yhtä monta kirjaa! Kaikkein suurin kiitos blogiharrastukseen liittyen kuuluukin kirjailijoille ja sarjakuvataiteilijoille, kääntäjille, kustantajille, kustannustoimittajille ja muille kirja-alan ihmisille, joiden ansiosta mahtavia lukuelämyksiä on riittänyt!

18 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 2. Kymmenen vuotta! Se on melkoinen aika. Olen seurannut blogiasi siitä saakka kun omani 2008-2009 vaihteessa perustin, mutta ensimmäisen kerran taisin kommentoida joskus 2010, jolloin bloggaaminen alkoi muutenkin yleistyä.

  Lämpimät onnittelut!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kymmenestä blogivuodesta! Tuota voi jo kutsua uraksi.

  VastaaPoista
 4. Isot onnittelut, kymmenen vuotta kirjabloggausta on hieno suoritus, ja ura jatkuu ...

  VastaaPoista
 5. Lämpimästi onnea pitkäikäiselle blogille! Sallan lukupäiväkirja oli ensimmäisiä kirjablogeja, joihin tutustuin. Mukavaa, että edelleen tänne voi palata lukemaan kirjoista ja kirja-alaa koskettavista jutuista.

  VastaaPoista
 6. Onnea kymmenvuotiaalle! (ja onko noista juhlaviikkopostauksistakin jo kolme vuotta, hurjaa)

  VastaaPoista
 7. Onnea, onnea! Onko tämä ihan "oikea syntymäpäivä"? Hauska sattuma, sillä oma blogini täyttää juuri tänään viisi vuotta :)

  VastaaPoista
 8. Vau, tämäkin blogi on jo näin vanha!
  Sinun ansiosta muistan aina kun näen Anna Kareninan, että se on jatkokertomus, ei sitä kuulukaan lukea kerralla pötköön! Kiitos siitä, tiedosta voi olla hyötyä kirjastotyössä :D

  VastaaPoista
 9. Oih, jo 10 vuotta!: Onnea Salla!<3

  VastaaPoista
 10. Kymmenen vuotta, wow! Onnea!

  VastaaPoista
 11. Hirmuisesti onnea ja ihanaa, että olet jaksanut blogata kaikki nuo vuodet!

  VastaaPoista
 12. Onnittelut kymmenvuotiaan blogin kirjoittajalle ja mukavaa maaliskuista aamua!

  VastaaPoista
 13. Onnea kirjablogipioneerille!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi8.4.16

  Ilmiöistä syntyy uudissanoja tai uusia merkityksiä kuten nakkipaperit, hömpän lait ja Wannabe Kirsi.
  Osittain kirjablogien "uudissanat" ovat levinneet puhekieleen varsinkin taidepiireissä.

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea! Löysin blogisi vasta hiljattain, mutta ainakin on jo paljon hyvää lukemista. Sekä taidan nyt tietää, miten vietän tulevan viikonloppuni! :)

  VastaaPoista
 16. Ahaa, ohjelmistobisneksessä. Teretulemast. ;-)

  VastaaPoista