Tasan viisi vuotta sitten julkaisin
ensimmäisen blogitekstini. Huvittavaa kyllä, kyseessä on ainut kerta kun olen kirjoittanut jostakin kirjasta blogiin ennen kuin olen lukenut kirjaa. 5-vuotispäivän kunniaksi avaan hieman kävijätilastoja. Toivottavasti näistä on hyötyä vaikkapa niille, jotka pohtivat verkkonäkyvyyden hankkimista esimerkiksi oman yrityksen tarpeita ajatellen. Seuraan kävijätilastoja Google Analytics -työkalulla, niitä on todella kiinnostavaa tutkia!
|
Klikkaa kuvaa, niin näet sen suuremmassa koossa. |
Vuoden 2010 aikana blogissa oli noin 49 000 käyntiä, näistä tunnistettuja yksittäisiä vierailijoita oli noin 35 000. Vuosikäppyrästä näkyy hyvin, että arkisin ihmiset surffaavat enemmän netissä kuin viikonloppuisin, samoin kesäksi liikenne hieman hiljenee. Arvelen tämän johtuvan koulujen kesälomista, silloin koululaiset eivät etsi netistä helpotusta läksyjen tekoon. Vuoden loppua kohti kävijämäärä hieman nousee. Marraskuun runsas kävijämäärä osuu yksiin Kodin Kuvalehden julkaiseman jutun kanssa. Blogistani oli yhden sivun juttu Kodin Kuvalehdessä, ja lehdellähän on monen sadan tuhannen levikki, joten sitä kautta uudet ihmiset löysivät blogini. On helppo kuitenkin nähdä, ettei yksi lehtijuttu kuitenkaan mitään jättitrafiikkia tuonut, suurin yhden päivän kävijämäärä on ollut 336 käyntiä, marraskuun 29. päivänä.
Onko 49 000 käyntiä vuodessa paljon vai vähän? Suosituimpiin blogeihin verrattuna se on vähän, niissä on tuon verran kävijöitä jo yhden kuukauden aikana. Mutta jos vertaa blogia pienen yrityksen kotisivuihin, niin kyllä tällainen verkkonäkyvyys on aika hyvä saavutus. Verkkonäkyvyys poikii myös muuta näkyvyyttä, minuakin on noin kerran vuodessa haastateltu johonkin lehteen, eli toimittajatkin katsovat nykyään kaiken Googlesta ja etsivät sieltä sopivia haastateltavia. ;)
|
Liikenteen lähteet: mitä kautta blogiin on tultu. |
Piirakkakaaviossa näkyvät liikenteen lähteet. Muistan, että pitkään harmittelin tuota "hakukoneet" -osuuden suurta määrää. Sehän tarkoittaa sitä, että ylivoimaisesti suurin osa kävijöistä on satunnaisia googlettelijoita, jotka osuvat jonkun hakusanan perässä blogiini. Tulkitsin tätä niin, että onpas loukkaavaa jos minun laadukas blogini ei kiinnosta näitä ihmisiä niin paljon, että he tulisivat kaikki uudestaan, eli esimerkiksi suoran liikenteen kautta. Jonkun ajan päästä tajusin, että suhdehan on tällaisena oikein hyvä. Jos ajatellaan yrityksen kotisivuja, niin olisipa verkkonäkyvyys huono, jos vain ne henkilöt, jotka tietävät yrityksen olemassaolon, kävisivät kotisivuilla. Yrityksenhän nimenomaan kannattaisi kalastaa sivuilleen kaikki ne, jotka etsivät jotain tietämättä mistä vastaus löytyy. Silloinhan yritys saisi jatkuvasti sivuilleen uusia potentiaalisia asiakkaita.
On helppo selittää, mistä hyvä hakukonenäkyvyys johtuu: blogiin tulee jatkuvasti uutta sisältöä. Veikkaan, että Google myös antaa omille työkaluilleen, joihin Blogger-alusta kuuluu, parempaa verkkonäkyvyyttä. Mutta perusasiat ovat blogiteksteissäni kunnossa: otsikko vastaa sisältöä, suora url-osoite on selkokielinen ja ennen kaikkea, tekstisisältö keskittyy otsikon mukaiseen asiaan. Yritykset, panostakaa siis jatkuvan, säännöllisen ja relevantin verkkosisällön tuottamiseen, pelkkä passiivinen kotisivu ei tuota parhaita tuloksia.
|
10 suosituinta hakusanaa. |
Vuoden kymmenen suosituimman hakusanan lista ei suuria yllätyksiä tuota: blogin nimi, bloggaajan nimi, suosittuja klassikkokirjoja ja koululaisten äikäntehtäviin viittaavia termejä. Jos taas katsotaan, millä hakusanoilla tulleet viihtyivät blogissa pisimmän aikaa, saadaan vähän vaihtelua:
|
Pisimmän ajan blogissa kertakäynnillä viihtyneet. |
Huomatkaa numero 5, siinä lienee ollut asialla äidinkielenopettaja, joka on ruvennut Googlella tarkastamaan, onko oppilas kopioinut tehtävän jostakin. En keksi muuta syytä, miksi joku kirjoittaisi Googleen pitkän pätkän minun tekstiäni.
Suosituimpien alisivujen lista on klassikkopainotteinen:
|
10 suosituinta alisivua. |
Listasta näkyy hyvin, että suhteessa blogin kokonaiskäyntimäärään eivät suosituimmatkaan yksittäiset alisivut kovin valtavia käyntimääriä kerää. Massa jyrää, eli kun blogiin kuitenkin jatkuvasti tulee uutta sisältöä, tavoittaa sivusto koko ajan himpun verran enemmän kävijöitäkin.
Jos haluaa maksimoida sivujensa kävijämäärän, kannattaa päivittää blogia joka päivä, koska heti päivityksen jälkeen blogissa on aina pieni kävijäpiikki. Minä en siihen kuitenkaan tule menemään, koska lukutahtini on 1-2 kirjaa viikossa.
Synttärien kunniaksi pidän blogihistoriani ensimmäisen arvonnan. :) Arvon 25 euron lahjakortin
Adlibris-verkkokirjakauppaan. Adlibris edustaa enemmänkin kaupallista kuin kultturellia kirjallisuustahoa, mutta päädyin siihen, koska siellä oli yksinkertainen lahjakorttisysteemi. Monella kustantamolla on kyllä verkkokauppa, mutta niistä ei löytynyt mahdollisuuttaa ostaa netissä lahjakorttia verkkokauppaan. Kehitystyötä kehiin sähköisen ostamisen helpottamiseksi. ;)
Arvontaan voi osallistua jättämällä kommentin. Jos käytät nimimerkkiä, valitse yksilöivä nimimerkki, vaikea arpoa vaikkapa viiden Anonyymin kesken. :) Arvonta päättyy viikon päästä, ilmoitan sitten täällä blogissani voittajan, vaihdetaan sen jälkeen yhteystietoja sähköpostitse niin lahjakortti löytää perille.
Onnea viisivuotiaalle!
VastaaPoistaOsallistun arvontaan, totta kai.
Oman blogin analysoiminen on mielenkiintoista. Olen huomannut saman, että aina päivityksen jälkeen tulee kävijäpiikki. Siksi kirjoitan muistakin aiheista kuin kirjoista, joskin luulen sen vievän hieman uskottavuuttani kirjabloggajana. Silti toivon olevani ihan täysiverinen kirjabloggaaja, koska sellaisena aloitin. Ehdin lukea 1-3 kirjaa viikossa, mutta pidän bloggaamisen aikaansaamasta vuorovaikutuksesta niin, että kirjoitan myös niitä näitä. Osin blogin lukijakuntakin vaikuttaa tähän.
Mielestäni sinun blogisi kävijämäärät ovat suuria ja ihailen kykyäsi nostaa kirjojen lisäksi esille myös ajankohtaisia kirja-alaan liittyviä keskusteluja. Parasta ovat kuitenkin nimenomaan hyvällä otteella kirjoitetut kirja-arvostelusi. Niitä lukee ilokseen ja ainakin itse luen usein vanhojakin tekstejäsi.
Onnittelut ja kiitokset, löysin blogisi vasta noin vuosi sitten, mutta sen jälkeen olenkin lukenut sitä ahkerasti! Sun jutut on aina ihan taattua laatutavaraa, mielenkiintoisia, huolellisesti taustoitettuja ja hyvin kirjoitettuja.
VastaaPoistaIso puketti virtuaaliruusuja tulee tässä mukana, pahus kun kommenttiin ei voi edes piirtää.
Onnea ja kiitoksia Sallalle!
Onnea viisivuotiaalle blogille!
VastaaPoistaJa juu, arvonnassa mukana! Adlibris on ihan hyvä paikka hankkia kirjoja, suosittelen!
Tilastot ovat alkaneet minua kiinnostaa valtavan paljon kirjablogeilun myötä. Minusta tuo kävijämäärä on kirjablogille kyllä hyvä!
Onneksi olkoon blogille! :-) Minä olen juurikin niitä, jotka tuon Kodin Kuvalehden jutun myötä tänne löysivät, ja olen sittemmin jäänyt seurailemaan kiinnostavaa blogia. Verkkonäkyvyys ja sen kehittäminen on kyllä jatkuva haaste itsellekin, pidämme ystäväni kanssa yhteistä huonekasviblogia, jonka kävijämääriä ja statistiikkaa seuraamme myös innolla molemmat. :-D
VastaaPoistaIhailen valtavasti lukutahtiasi ja ennen kaikkea sitä, että löydät siihen aikaa. Itse olin valtava lukutoukka vielä lukioaikoina, mutta sittemmin elämä on käynyt niin haastavaksi ja aikaavieväksi, että lukemiset ovat jääneet vähän vähemmälle. Kunpa osaisi vähän hidastaa elämässä ja keskittyä tärkeisiin asioihin! Täältä(kin) on kuitenkin kivaa sitten tulla katsastamaan lukuvinkkejä rajalliseen lukuaikaansa. Kiitos blogista! :-)
Onnea Salla! Ja totta kai osallistun arvontaan!
VastaaPoistaTodella mielenkiintoista statistiikkaa ja sen analysointia. Samantyyppisiä asioita olen huomannut kävijämääristä itsekin, joskin olen ollut Bloggerin alla vasta puolisen vuotta, joten aivan yhtä kattavaa kokemusta minulla ei ole kuin sinulla veteraanina:) Jatka samaan malliin!
Onnittelut! :)
VastaaPoistaAloittelevana bloggaajana on mielenkiintoista lukea, mitä kautta ihmiset blogiin löytävät. Näin aivan bloggausuran alussa tosin tuntuu, että kävijätilastoja ei kannattaisi lainkaan avata. Ilman niitä voi kuvitella, että ehkä joku on käynyt lukemassa, mutta tilastot kertovat kylmää faktaa. (Ehkä pitäisi siis ryhtyä kirjoittamaan klassikoista, jotta saan huijattua kirjaesitelmiensä parissa puurtavat koululaiset blogiini. ;))
Onnea Sallalle melkein eskari-ikäisen blogin johdosta! Sinun blogisi on ihka ensimmäinen kirjablogi, johon olen tutustunut, ja kadehtien seuraan, miten hienoja analyysejä ja keskustelunavauksia täältä löytyy. Jatka samaan malliin!
VastaaPoistaJa kyllä kiitos, osallistun arvontaan:)
Onnea ja kiitos statistiikan avaamisesta. On todella mielenkiintoista lukea näitä ajatuksiasi, koska sinulla on pitkä taival kirjabloggaajana. Tuo kävijämääräsi on kirjablogeille todella hyvä. Hienoa!
VastaaPoistaMinun blogiini ei google ohjannut suoraan kirjan nimellä ennen kuin tajusin, että minun täytyy otsikoida arviot kirjan nimellä. En halunnut täysin luopua tyylistäni lisätä kirjasta otettu lainaus, joten siksi lisäsin tuon "alaotsikkon" arvioihini.
Osallistun arvontaan myös, enkä vain höpöttele omiani. :)
Osallistun arvontaan ja kiitän avoimesti esitetyistä statistiikoista. Oman blogini (Sukututkijan loppuvuosi) saldot viime vuodelta olivat samassa suuruusluokassa. Viime kesän notkahduksen selitin itselleni hellesäällä ulkona/mökillä viihtyvillä ihmisillä.
VastaaPoistaOnnea viisivuotiaalle! ;)
VastaaPoistaHienoa, että valotit tilastojasi, on mielenkiintoista pohtia samoja juttuja omasta blogistaankin.
Ja osallistuisin toki myös arvontaan.
Onnea pitkäikäiselle ja uraauurtaneelle kirjablogille! Olen mukana arvonnassa.
VastaaPoistaMielenkiintoista analyysia olet tehnyt. Minäkin olen jo innostunut tilastoista ja muista Google Analyticsin tarjoamasta nippelitiedosta, vaikka blogini on ollut pystyssä vasta hetken.
Tyylini eroaa monesta kirjablogista siinä, etten ole ainakaan vielä kirjoittanut juurikaan yksittäisiä kirja-arvioita, vaan keskityn enemmän kokoaviin teemoihin, vastavuoroisuuteen, haasteisiin sekä ylipäätään kirjallisuudesta ja lukemisharrastuksesta kirjoittamiseen. Seassa on myös muuta omaa elämää ja valokuvia. Tämä johtuu paitsi siitä, että haluan tehdä juuri tuollaista blogia myös siitä, että luen varmasti aika vähän verrattuna moneen kirjabloggaajaan. Jos bloggaisin vain juuri lukemistani kirjoista, tulisi uusia postauksia ehkä vain kerran viikossa, ja suhtaudun tähän ainakin tässä elämäntilanteessa vähän kuin työnä, aika kunnianhimoisesti, joskin rennosti. Haluan kirjoittaa joka päivä niin kauan kuin pystyn ja se tuo minulle (ja muille) iloa.
Onnea viisivuotiaalle! Ja arvonnassa mukana :)
VastaaPoistaOlipa mielenkiintoinen tämä teksti ja tilastot. Google Analytics:llä saa varmaan aika kattavat arviot. Hienoja tuloksia!
Onnea 5-vuotiaalle! Olen vakituinen lukijasi ja blogisi onkin omassa suosikkilistassani. Pidän tyylistäsi kirjoittaa, jutut ovat aina laadukkaita ja ilman turhia höpinöitä. Tilastojakin olit analysoinut niin hauskasti, että uskon itsekin siirtyväni Google Analyticsin käyttäjäksi. Tosin oma blogini on sellainen "sekasotkublogi", jonne ei ehkä niin helposti löydä. Se ei ole kirjablogi, vaikka kirjoja ja lukemista rakastankin.
VastaaPoistaTottahan toki, arvontaan osallistun minäkin!
Onnea vuosipäivän johdosta!
VastaaPoistaAnalytics näyttää tarjoavan kiinnostavaa tietoa kävijöistä, täytyy virittää se käyttöön itsellekin.
Mukana arvonnassa myös, totta kai!
Onnea!
VastaaPoistaHarmi, että olen löytänyt blogisi, niin kuin muutkin kirjablogit varsin myöhään, viime kesän jälkeen tajusin, että näitä on olemassa =O
Tosin silloin löysin kirjatkin uudestaan, kun jälkikasvu ja työelämä antoi myöten tällaisellekin harrastukselle kuin kirjat. Pitää joskus kaivella noita vanhoja juttuja esiin.
kävijöitä kirjablogeissa taitaa olla tosiaankin aika paljon vähemmän kuin muissa blogeissa. Harmi sinällään. Ja toisaalta onni, etteivät nettijäiriköt osu linjoille. Itsekin olen noita pätkiä kirjoitellut googleen... joskus narautin kaksi samalla iskulla, olivat poimineet saman pätkän pöljät! Toinen tyttö vielä kertoi, että oma äiti tiesi plagioinnista. Ei siis ihme, ettei teineillä ole tajua siitä, mitä voi kopioida ja mitä ei.
Onnea viisivuotiaalle konkarille ja ihailuni kohteelle! Olet tehnyt valtavan työn ja suorastaan avannut tietä perässä seuraaville kirjabloggaajille (ja meille "kirjabloggaajille", heh).
VastaaPoistaPaneutuneita arvioitasi on aina mukava lukea, ja tämä tilastopostaus oli tosi kiinnostava! Itse en osaa käyttää Google Analyticsiä (tai en ole ikinä kokeillut), seuraan vain Bloggerin kautta käyntejä.
Luin muuten silloin sen Kodin Kuvalehden jutun ja olin iloinen kaikkien kirjabloggaajien puolesta noteeraamisesta. Se oli kiva juttu!
Onnitteluni Salla! Näkisin asian niin, että ei se suuri määrä vaan hyvä laatu ovat ne mihin tähdätä. Tietenkin joku Kemppinen on omalla kielialeellamme aivan huippua, mutta hän on ihan oma tapauksensa kuitenkin.
VastaaPoistaSaisin minäkin osallistua!
Onnea kunnioitettavan pitkän taipaleen johdosta ja kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Arvonnassa mukana!
VastaaPoistaOnnittelenpa viisivuotiasta minäkin! Itse eksyin tänne lukemaan ensimmäistä kertaa kauan sitten, mutta säännölliseksi lukijaksi ryhdyin varmaan samoihin aikoihin kun muutin oman blogini lähinnä yksinomaan kirjablogiksi (yritän pysyä kartalla muista kirjablogeista). Kirjoitat sen verran hyvin, että tykkään lukea sellaisistakin kirjoista, jotka eivät varsinaisesti minua kirjallisuutena kiinnostaisikaan (esim. historialliset romaanit). Ja eritoten tykkään siitä, että sanot aina mielipiteesi.
VastaaPoistaGoogle analytics on minullakin käytössä, mutta aika harvoin tulee sitä tutkittua. Varmaan siksi, että liikenne ei ole mitenkään huomattavaa :)
Ainiin ja osallistun toki arvontaan.
Paljon onnea 5-vuotiaalle! Vau, todellakin kunnioitettava ikä blogille!
VastaaPoistaOn kyllä hassua, kuinka ihmiset löytävät blogiin erilaisten hakusanojen avulla. Itse tarkkailen aina silloin tällöin Italia-blogini tilastoja, ja sen blogin kautta minuun onkin otettu lukuisilta eri tahoilta yhteyttä Me Naisisten kotiäideistä kirjoittavasta toimittajasta luennoitsijaa etsineeseen S-market -ryhmään :)
Niin ja osallistun mielelläni arvontaan ;)
Lämpimät onnittelut! Ja tietysti arvontaan.
VastaaPoistaKiitos myös tuosta google analytics'in avaamisesta. Sinulla on todella huimat kävijäluvut, ja ansaitusti :-)
Onnea blogille! Läysin tänne vasta jokin aika sitten, mutta olen lueskellut taaksepäin kiinnostavia (esim. Utriosta kirjoittamiasi tekstejä).
VastaaPoistaMinna
Onnea Sallalle ja blogille!
VastaaPoistaKiva, että näytit noita tilastoja, voin sanoa, että aika kaukana perässä vielä ollaan, vaikka suunta onkin ollut nousujohteinen. :D
Ja arvontaan osallistun minäkin. Tosi hyvä palkinto muuten! En yleensä osallistu arvontoihin, koska niiden palkinnot harvoin kiinnostavat. :D
Kiitos kaikille! Ihan tässä nolottaa moinen kehujen määrä. Tulee mieleen kun lapsena syyteltiin toisia "kehujen keräämisestä". :)
VastaaPoistaKiva jos Google Analyticsin pariin joku innostuu, sen käyttöönottoon on hyvät ohjeet Bloggerin tukisivuillakin. Ajattelin että tilastojen avaamisesta on hyötyä, jos tätä sattuu lukemaan vaikka joku, jolla on kaupallisia tarpeita verkkonäkyvyyden hankkimiseen. Nämäkin lukemat kun ovat syntyneet ilmaisella työkalulla ja 1-2 tunnin viikoittaisella ajankäytöllä. Lisäksi käppyrät ovat olleet koko seurannan ajan noususuuntaisia, joten karkea ennusteeni on, että käyntimäärät kasvavat tänäkin vuonna. ;) Tammi- ja helmikuun käyntimäärien perusteella tämän vuoden lukemaksi saattaa tulla jopa yli 80 000 käyntiä.
Ilse ja Katja, älkää nyt ihmeessä vähätelkö itseänne. Sekablogit tavoittavat todella tehokkaasti kirjoista kiinnostuneita, koska lifestyle-blogeilla on todella suuret kävijämäärät. Pahoittelen etten ole lisännyt teitä omaan linkkilistaani, käyn kyllä kummankin blogissa, mutta haluan että tässä oman sivun linkkilistassa näkyy vain kirja-aiheisia päivityksiä, joten olen siksi koettanut pitää tiukkaa rajausta... Blogeja kyllä syntyy niin paljon lisää koko ajan etten tiedä pitäisikö linkkilistaa olla koko ajan laajentamassa vai päin vastoin karsia. Mutta joukossa on voimaa. ;)
Lilya: tulenkin tutustumaan kasviasiaan, olen käynyt jonkun verran esimerkiksi Kolmannen kerroksen viidakko -blogissa etsimässä viherkasvien hoito-ohjeita. Kasvit ovat mahtava blogiaihe!
Kielo: Tuo klassikkohakujen määrä ihmetytti alkuun minuakin, ajattelin että ovatpa suomalaiset innokkaita lukemaan klassikoita. Mutta sitten alkoi tuntua että aika paljon koululaisten piikkiin se menee...
Mari A: Kyllä mä olen välillä miettinyt että mikähän on Suomen äikänopettajien taso nykyään. Varmasti löytyy paljon sellaisia, jotka ovat nettimaailmasta ihan ulkona, ja joita oppilaat vievät kuin pässiä narussa copypastetuksillaan. Onneksi tuntuu olevan valveutuneitakin opettajia, jotka ymmärtävät ongelman ja teettävät fiksuja tehtäviä ja tarkastavat työt kunnolla.
Arvonnasta: tarkennetaan vielä että jospa ilmoitan voittajan tämän ketjun kommenteissa, arvontahetki siis ensi keskiviikkona vaikka joskus klo 18 aikaan.
Onnea 5-vuotiaalle! Hyvä saavutus, moni ei olisi välttämättä jaksanut enää jatkaa parin vuoden jälkeen.
VastaaPoistaLoinpas itsekin tilin tuonne Google Analyticsiin. Mukava, kun se esittää tilastot tarkemmin!
Osallistun toki arvontaankin, kun on niin houkutteleva... :--D
Lisään vielä pikkukommentin. Kiitos vinkistä. Erast Fandorin tarina lainattu. :)
VastaaPoistaLaura, tää on ollut niin koukuttavaa, ettei ole mitään jaksamisongelmia ollut. Ja olen miettinyt että jos joskus kirjoitusinto loppuu, niin sittenhän mä voisin ottaa projektiksi kääntää nää kaikki jutut englanniksi, siinähän mulla olis sitten englanninkielinen kirjablogi. :)
VastaaPoistaHanna, kivaa! Ja tosiaan, en tiedä miksi Fandorin-sarjan suomentaminen jäi kesken, olisiko sitten myyntiluvut jääneet liian pieniksi vai onko jossain muussa ollut häikkää. Kelpo luettavaa sarja on kumminkin.
Paljon onnea viisivuotiaalle! :)
VastaaPoistaBLogisi oli ensimmäinen (kirja)blogi, jota aloin seurata. Arvaapa mistä osuin tänne? wikipedian Montgomery-sivulta! :D Onneksi osuin, sillä tämä on erittäin tasokas paikka.
Ja osallistun arvontaan!
Blogin suosion kasvuun ei ole tosiaan oikotietä. Pitää kirjoittaa usein, mielellään ainakin kahdesti viikossa ja aina pitäisi olla uutta ja mielenkiintoista sanottavaa. Jos voitan arvonnassa, niin lupaan pitää vastaavan lahjakorttiarvonnan myös omassa kirjastossa ja laittaa palkinnoksi Sallan lahjakortin ja toisen samansuuruisen lahjakortin jollekkin kirjastomme lapsilukijalle!
VastaaPoistaHih, Anki! Markku-sedällä on loistoidea, mutta onnetarhan on lahjomaton... ;)
VastaaPoistaOn kyllä mahtavan pitkä tämä sinun kirjablogiurasi, kumarrus ja kunnioitus täältä sille! Ja mielelläni osallistun arvontaan.
VastaaPoistaMielenkiintoista statistiikkaa! Itsekin tykkään katsella blogin statistiikkaa, mutta kyllähän google analytics tarjoaisi paljon paremmat ja yksityiskohtaisemmat tiedot.
VastaaPoistaOnnea viisivuotiaalle! :-)
VastaaPoista(Syyskuussa tullaan perässä…)
Hei Salla ja onnittelut 5-vuotiaalle! Mahtava saavutus, että olet jaksanut pitkäjänteisesti ja ahkerasti pitää kirjablogia. Olet meille muille kirjabloggaajille esikuva ja tienraivaaja!
VastaaPoistaMinä otin tuon Google Analyticsin käyttöön viime syksynä blogiini ja en varmaan vieläkään oikein ymmärrä sen kaikkia ominaisuuksia ja mitä sillä voi tehdä. Yritän vielä ajan kanssa katsoa vinkkejäsi, mutta ehkäpä yksityisopetuskin voisi olla joskus paikallaan?!
Ai niin olen mukana arvonnassasi!
Onnea! Blogisi on ensimmäisiä, mitä olen lukenut -- jo kauan ennen kuin innostuin blogeista enemmän, loin tunnukset ja aloitin oman blogin. Tulin blogiisi ensimmäistä kertaa varmaankin googlettamalla jotain Montgomeryn teosta ja havaitsin, että olet todella perehtynyt ko. kirjailijaan.
VastaaPoistaMieleeni on jäänyt se selkkaus, kun joku oli luvatta lainannut tekstiäsi omaan päivälehtikritiikkiinsä...
Arvonnassa mukana!
Onnea 5-vuotiaalle blogillesi! Tilastot ovat kyllä aina mielenkiintoisia.
VastaaPoistaMukana kivassa arvonnassa!
Hei!
VastaaPoistaOlen yksi niistä, jotka hyppäsivät kyytiin sen kivan Kodin Kuvalehden jutun ansiosta. Löysin sen avulla tämän ihanan kirjablogien maailman, jolta jotenkin olin onnistunut siihen asti välttymään. Blogit toki tiesin, mutta aiheet eivät oikein olleet iskeneet.
Nyt olen täysin koukussa! Joka päivä on käytävä oman blogin kommnetteja ja seuraajia tiirailemassa. Molempia on jo vähän ollutkin, ihanaa!
Kiitos Salla, ja onnea blogisi synttärien johdosta! Mielenkiintoista nähdä, mikä on blogien ja kirjallisuuden asema ja muoto vuonna 2016!
Onnea, olet kyllä ollut ihailtavan pitkäjänteinen blogisi kanssa :). Minäkin osallistun mielelläni arvontaan, Adlibriksestä löytyy onneksi paljon hyviäkin kirjoja :).
VastaaPoistaMinulla on käytössä vain bloggerin omat tilastot, mutta paljon mielenkiintoista tietoa saa niistäkin. Esimerkiksi kun scifikirjailija Hannu Rajaniemi teki viime viikolla matkan Suomeen ja häntä haastateltiin niin Hesariin kuin Aamutelevisioonkin, blogini kävijämäärät kaksin-kolminkertaistuivat. Nyt sitten melkein hävettää että tuli kirjoitettua niin lyhykäinen arvio ja hieman huolittelematon arvio ko. kirjasta, kun sitä on ravannut katsomassa monta sataa/varmaan jo yli tuhat ihmistä...
Onnea blogille! Ja osallistun myös arvontaan. :)
VastaaPoistaMinulla on myös Analytics käytössä omassa blogissani ja kävijätilastoja (erityisesti hakusanoja blogiin!) on kyllä mielenkiintoista seurata.
Kiitos kaikille :)
VastaaPoistaOnnea pitkästä blogitaipaleesta! Hienoa, että bloggausinto on pysynyt vuodesta toiseen:) Kaikenlaisten tilastojen tutkiminen on aina hauskaa hommaa, kiva kun liitit sen joukon jatkoksi.
VastaaPoistaOsallistun mielelläni myös arvontaan.
Onnea viisivuotiaalle konkariblogille!
VastaaPoistaArvontaan osallistuisin minäkin.
Synttärionnitelut blogille ja emälle myös!
VastaaPoistaOlen seurannut blogia jo parin vuoden ajan. En muista enää miten sitelle eksyin, mutta olen pitänyt huolta että linkki pysyy suosikeissani ja olen suositellut blogia myös muille kirjojen ystäville.
Ja osallistun tietenkin myös arvontaan :)
Onnea! Luulin jo kommentoineeni (ja osallistuneeni arvontaan), mutten sittenkään.
VastaaPoistaTilastoista on paljon hupia myös kaltaiselleni listausfriikille. Olen lähinnä tyytynyt kyllä Bloggerin omaan tilastojärjestelmään, mutta ehkä pitää perehtyä tuohon Analyticsiin...
Onnittelut viisivuotiaalle! Ja arvontaan osallistun myös! :)
VastaaPoistaMinullakin on Analytcs käytössä ja noita tilastoja on ihan mielenkiintoista tutkailla silloin tällöin.
Kiitoksia, erityisesti Pia Johannalle - erityisen mukavaa kun ei-bloggaavat lukijat kommentoivat. :)
VastaaPoistaOnnittelen 5-vuotiasta ja osallistun arvontaan. Iso kiitos mielenkiintoisesta blogista josta olen saanut paljon kiinnostavia lukuvinkkejä. Toivottavasti jatkat vielä pitkään!
VastaaPoistaKommentoin eka kertaa (arvonnan persolla tietenkin:)), mutta tasokasta blogiasi olen seurannut pitkään. Se on suosikeissa, ei tarvitse googlata ja löysin tänne Kajaanin kaupunginkirjaston vinkistä. Blogissasi on kivaa lukemisen monipuolisuus, luen itsekin kaikkea laidasta laitaan dekkareista nuortenkirjoihin, hömpästä nykykirjallisuuteen ja klassikoitakin silloin tällöin.
VastaaPoistaKivaa ja kiitos , Satsa ja Meku! :)
VastaaPoistaOnnittelen ja osallistun! :)
VastaaPoistaKivaa! Ja kiitos :)
VastaaPoistaIlmoittaudun myös arvontaan ja onnittelen :) Kirja-arviosi luonnollisestikin ovat erittäin mukavaa luettavaa, mutta erityisen innoissani olen ollut blogisi kirjabloggausta käsittelevästä keskustelusta ja kirja-alaa sivuavista aiheista noin yleisemminkin. Olen saanut blogistasi paljonkin mietittävää nykyistä suomalaista kirjallisuuskenttää koskien (kielihirviö!), kiitos siitä.
VastaaPoistaMukava kuulla että ajatuksia on herännyt. Olen välillä miettinyt, että menevätköhän nuo "yleisjutut" liikaa valittamisen puolella. En itse jaksa sellaisia valitusblogeja tai -kolumneja, joissa vaan ruikutetaan miten huonosti kaikki asiat ovat. Kirjat ovat siitä hyvä aihe että ne herättävät yleensä paljon enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita, mutta nämä "kirjallisuuskeskustelut" saattavat aiheuttaa päinvastaista. :)
VastaaPoistaMutta kiva tietää että niistä on ollut iloa, kyllähän tässä kaikenlaisia yleisiä aiheita on päässä pyörinyt, tiedänpä siis että niitä voi sopivissa määrin ottaa täällä esille. :)
Onnea 5 vuotiaalle! Mukana arvonnassa.
VastaaPoistaHei,
VastaaPoistaKiitos blogistasi. Täältä olen löytänyt uusia kirjatuttavuuksi ja lukemistani kirjoista on mielenkiintoista lukea sinun havaintojasi.
Osallistun myös kilpailuun:)
Erja
Kiitos Artesanity ja Erja! Mukavan pitkä arvontalista alkaa olla... :)
VastaaPoistaHei! Osallistun yhdellä arvalla.
VastaaPoistaValveutunuttakin äikänopea voi naruttaa tekemällä niin, että valitsee englannin kielisen sivuston lähteeksi ja suomentaa siitä :)
- Outi -
Onnea blogille!
VastaaPoistaLöysin tänne minäkin jonkun lehtijutun vinkistä. Blogin kirja-arvioiden seuraaminen on laajentanut lukemisiani, kun lukemiselle on niin vähän aikaa, sitä helposti juuttuu tiettyihin kirjailijoihin tai kirjaston uutuushyllyyn.
Juuri tänään juttelin äitini kanssa Sirpa Kähkösestä, hän oli yhden kirjoista onnistunut lainaamaan kirjastosta ja luettuani uusimman arviosi Kähkösen kirjasta taidan minäkin laittaa varauksen vetämään. Eli kiitos vinkistä jälleen!
Tervetuloa Outi ja Satu!
VastaaPoistaOuti: hyvä esimerkki siitä miten paljon vaivaa ihminen voikaan nähdä voidakseen pinnata jonkin asian tekemisestä. ;) No, oppiminen on aina tehokkainta jos on oma halu perehtyä johonkin asiaan, eipä vastentahtoinen pakotetuksi tuleminen kovin syvällisiä oppeja yleensä anna.
Satu: kiva kuulla! :)
MINNA voitti arvonnassa, onnea voittajalle! :) Arvonta suoritettiin virtuaalimaailman henkeen sopivasti Random.org -sivuston avulla. Pistähän minulle sähköpostia, osoite löytyy blogiprofiilistani, en viitsi panna sitä tänne spämmirobottien vuoksi.
VastaaPoista(Ohje: klikkaa oikean ylänurkan tiedoista nimeäni, sieltä avautuu blogger-sivu jossa lukee Sähköposti, sitä klikkaamalla näkee osoitteen.) Olen tänään meilin ääressä, seuraavan kerran viikonloppuna. :)
Onnittelut! Kunhan blogini hankkii vähän lisää ikää ja kokemusta niin voisinpa itsekin innostua tuolla analysaattorissa käymään :)
VastaaPoistaArpa tänne myös, jospa tällä kertaa onnetar osuisi kohdalle...
Kivaa! Lähetin sähköpostia
VastaaPoistat. Minna
Kiitos, Elma Ilona! Arvonta meni jo...
VastaaPoistaEnpäs voikaan Adlibriksen verkko-ostamista suositella, koska vaikka yritin kahdeltakin koneelta ja monelta selaimelta, lahjakortin osto päättyi aina error-sivuun. Voittajalle on postitettu Akateemisen kirjakaupan lahjakortti.
Moikka,
VastaaPoistaja myöhästyneesti onnea munkin puolesta meidän kirjabloggarien esiäidille ja -kuvalle! :) Hieno blogi ja kävijöitä on tosi paljon!
Nyt on muuten pakko kommentoida mattimyöhäisenä, että sun analyysi oli erittäin kiinnostava: oon nimittäin huomannut, että Bloggerista Lilyyn siirtyminen on pudottanut mun kirjajutut Google-hauissa aiempaa huomattavasti alemmas tai jopa kokonaan pois!
Eli kuten sanoit Google todella suosii Bloggeria ja rajusti - kävijämäärät eivät nimittäin ole pudonneet enkä ole muuttanut juttujeni otsikointia tai sisältöä mitenkään. Mitään muuta järjellistä selitystä näin äkkinäiseen muutokseen ei siis oikein ole kuin Bloggerin suosiminen. Hmm. Tässä nyt sitten nähdään hakukoneiden näkymätön valta.. ;) Olen tästä havainnosta jopa vähän pöyristynyt, en edes niinkään blogini takia, vaan kaiken muun nettihakemiseni takia. ;D
Ja tietysti hauista pois jääminen vähän harmittaa, toivottavasti ne uudet lukijatkin löytävät joskus blogiin siitä huolimatta.
Mahtavaa Ina, juuri tällaista pohdintaa vähän toivoinkin herättäväni! Minullekin pelkkä tilastojen seuraaminen on antanut ajattelemisen aihetta nettisurffaamisen suhteen...
VastaaPoistaJos asian kääntää positiiviseksi, niin voisi ajatella, että nykyisellään Blogger riittäisi pienelle yritykselle ainoaksi kotisivutyökaluksi. Saa välilehtiä eri asioille, ajankohtaisia asioita on helppo päivittää. Toivoisin että vaikkapa kampaamo-, kauneushoitola ja maaseutumatkailualalla huomattaisiin verkkonäkyvyyden mahdollisuudet, ja Bloggerilla yritys voisi rakentaa ilmaisen ja hakukoneissa hyvin näkyvän sivuston.
Tämä tällaisena pohdintana, ei maksettuna mainoksena... On toki paljon muitakin tapoja toteuttaa sivusto, mutta usein pienimmille yrityksille mikä tahansa rahanmeno tuntuu olevan "liian kallista".
Kotisivujen tekoon sopii bloggeria paremmin googlen sites, joka on nimenomaan tehty sitä varten.
VastaaPoistaTärkeä huomio Jori!
VastaaPoista