torstai 1. syyskuuta 2011

Elokuun luetut

Minäkin kokeilen muissa blogeissa hyväksi havaittua tapaa tehdä kuukauden koontilista. Kahdeksan opusta tuli luettua - paljon enemmän kuin etukäteen luulin, selittyy sillä että joukossa oli monia nopealukuisia teoksia.


L.M. Montgomeryn Rilla of Ingleside jatkoi vaivihkaista "Montgomerya englanniksi" -projektiani. Suosittelen Montgomeryn faneille alkuperäiskielellä lukemista, sillä vanhoja suomennoksia on lyhennelty.

Jennifer Weinerin Ikuiset ystävät oli just sitä mitä pitikin: mukaansatempaavaa, viihdyttävää, tunteisiin vetoavaa. Tämä olisi täydellistä "flunssalukemista". Kipeänä kaipaa jotain, johon voi uppoutua ja eläytyä.

Fables-sarjakuvaan tutustumisen aloitin kolmososasta, ja maistuihan se niin hyvältä että ykkösosakin tuli luettua. Varmasti jatkan näiden parissa myöhemminkin.

Monika Fagerholmin Ihanat naiset rannalla edustaa palkittua ja arvostettua suomenruotsalaista kirjallisuutta. Tässä oli vahvin kesätunnelma - ja sen vuoksi tämä kirja sopisi varmasti mainiosti myös talvella luettavaksi, useinhan on ihana uppoutua toisen vuodenajan tunnelmiin lukiessaan.

Javier de Isusi on näköjään onnistunut koukuttamisessa, sillä jos on lukenut sarjan kaksi eka osaa, on kynnys tarttua kolmanteen osaan kovin alhaalla. Hullu joki vei Etelä-Amerikan tunnelmiin.

Kaari Utrion uutuus kiilaa aina lukulistan kärkipaikoille. Oppinut neiti oli vallan mainio!

Sirpa Kähkösen Kuopio-sarja sai hienon "lisäosan", kun viehättävässä pienessä kirjasessa Kuopion taivaan alla esitellään vanhoja valokuvia Kuopiosta ja opastetaan kävelyreiteille historian tunnelmiin.

Lisäksi ehdin analysoida kesken jääneitä kirjoja, osallistua runohaasteeseen ja vierailla Siltalan kustantamossa. Eilen olin mukana myös Kariston syksynavausjuhlissa, niistä myöhemmin lisää. Jenni ehti niistä jo raportoida.

Lisäksi innostuin kokeilemaan Google-mainontaa. En aio panna omia rahojani likoon mainoksiin, koska mitä järkeä on mainostaa harrastussivua, mutta Google lähetti minulle 75 euron lahjakortin Google AdWords -palvelun kokeiluun. Päätin käyttää lahjakortin, koska onhan mielenkiintoista nähdä tuleeko mainosten kautta liikennettä. Iso motiivi tässä oli sekin, että blogiharrastuksen parissa opituista taidoista on ollut yllättävää hyötyä työelämän puolella. Niin tuleepa nyt harjoiteltua AdWords-työkaluakin. Panin mainokset vasta eilen pyörimään, katsotaan jos jossain vaiheessa kirjoittelen taas verkkonäkyvyydestä, niin voi kertoa oliko niistä hyötyä. 

3 kommenttia:

 1. Olen huomannut, että nyt kun kirjablogeja on jo niin paljon että en mitenkään ehdi lukea enää kaikista kaikkia postauksia, nuo kuukausikoonnit ovat oiva tapa pysyä kärryillä :). Ajattelin kokeilla samaa tapaa itsekin.

  Odottelen AdWords - kokeilujesi tuloksia mielenkiinnolla, yllättävää hyötyä bloggailusta on ollut töissä täälläkin :).

  VastaaPoista
 2. Hieno kuva! :) Ja tosiaan, kiinnostavaa kuulla sitten AdWords-kokemuksista.

  Minustakin on kiva lukea kuukauden koonteja, ja niiden kirjoittaminenkin on ollut hauskaa. Oma elokuun koontini on tosin rästissä enkä tiedä, ehdinkö tehdä sitä ennen huomista reissuun lähtöä. Toisaalta en ole lukenut vielä syyskussa mitään enkä lue matkallakaan, joten ehtiihän tuon.:)

  VastaaPoista
 3. Kuva on eräästä elokuussa koetusta lukupaikasta. :)

  AdWordsin lahjakortista on tähän mennessä kulunut vajaat 20 euroa, joten varmaan reilun viikon päästä lopetan mainonnan.

  VastaaPoista