torstai 14. heinäkuuta 2011

Blogitapaaminen Suomenlinnassa

Tänään oli kirjabloggaajien ja blogilukijoiden piknik-tapaaminen Suomenlinnassa. Osallistumismäärä oli upeat 14 henkeä (vai 15, menin jo laskuissa sekaisin). Kukaan ei ollut erityisen halukas esittelemään naamatauluaan blogikuvissa, joten tässä muuta kuvamateriaalia retkeltä.

Lautta lähenee Suomenlinnan rantalaituria.

Nettituttavuuksiin perustuvissa miiteissä on aina oma tunnelmansa - jännä fiilis, kun tavallaan tuntuu siltä että tuntee keskustelukumppaninsa hyvin, ja silti näkee ihmisen ensi kertaa. No olen minäkin onneksi kuluvan vuoden aikana tutustunut jo muutamiin bloggaajiin, mutta ilahduttavasti tuli tälläkin reissulla uusia "livetuttuja".

Pääsimme opastetulle vierailulle Suomenlinnan kirjastoon, jolla muuten on oma Facebook-sivu. Kirjasto löytyy kun kävelee panimoravintolalta Susisaareen päin ja rupeaa kirkon kohdalla katselemaan oikealle, siellä on muurissa aukko josta on opastus kirjastoon.

Kirjasto sijaitsee tunnelmallisessa paikassa.
Kirjastonhoitaja Helena Valve esitteli kirjastoa. Ei liene yllätys, että kesäksi tämän kirjaston aukioloaikoja laajennetaan talviaukioloajoista. Asiakkaina käy sekä Suomenlinnan vakioasukkaita että saarella kävijöitä. Valve vinkkasi myös Suomenlinna-aiheisia romaaneita: esimerkiksi Ursula Pohjolan-Pirhosen Viaporin kaunis Helena ja Maila Talvion Linnoituksen iloiset rouvat sijoittuvat Suomenlinnaan.

Taideteos lainaustiskin päällä: Puheesi on kärpäsen surinaa korvissani. Reijo Rantatalo, 2007.
Kirjastosta löytyy myös poistokirjojen ostohylly (0,5 eur/kpl) sekä kirjojen kierrätyshylly, jonne voi viedä omia vanhoja kirjojaan ja ottaa mukaansa uutta luettavaa. Minäkin jätin muutaman kirjan sinne, sen jälkeen kun olimme vaihtaneet bloggaajien kesken kirjoja. Onneksi toin mukanani vähemmän kirjoja kuin vein.

Juuri sopivan kokoinen kirjasto.
Olen aina ollut sitä mieltä, että pienistä kirjastoista löytää helpommin luettavaa kuin isoista, ja niinpä täältäkin tuli lainattua kirja. Monica Fagerholmin Ihanat naiset rannalla on sellainen, josta muistan lukeneeni blogikehuja, joten sen nappasin lainaan.

Näyttelyvitriinin esineistöä.
Kirjastokierroksen jälkeen suuntasimme valleille piknikille, ja kuten piknikeillä yleensä on tapana, eväitä oli niin paljon ettemme mitenkään jaksaneet syödä kaikkea. :) Joten takaisin lähti vähintään yhtä paljon ruokaa, minäkin sain mm. pussillisen mansikoita mukaan, ja surautin niistä kotona smoothien.

Tapaamisen luonteeseen sopivasti keskustelunaiheena olivat kirjat ja myös bloggaus. Toivon mukaan uusiakin tapaamisia taas tulee!

20 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia otit:) Ihanat naiset rannalla on mielestäni tosi hyvä kirja ja sopii varmaan hyvin kesäkirjaksi! Kiitos blogipiknikistä ja kirjastokierroksen järkkäämisestä;)

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs olit nopea bloggaaja ja seuraavaksi menen Hannan blogiin! Kiitos mukavasta päivästä ja seurasta sekä kirjasta, jonka annoin heti yhdelle kiinnostuneelle! Minä hankin pari poistokirjaa sieltä kirjaston hyllystä. :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi14.7.11

  juu, kivaa oli ja hyvät eväät:D Suokki on aina käynnin arvoinen ja tällaiselle isommalle porukalle aurinkopäivänä nappivalinta. Ja muuten ensimmäinen kerta saaren kirjastossa, nythän tuonne tulee poikettua helpommin kun sijainnin tietää.

  Kiitos kaikille läsnäolleille ja miitin järkkääjille & loistavaa kesän jatkoa, toivottavasti törmätään vielä yhtä mukavissa merkeissä!

  -Emmi

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Oli mahtavan hyvää syötävää ja mukavaa seuraa. Ensi kerralla yritän järkätä lisäaikaa itsellenikin, että pystyn olemaan pilkkuun asti ;D

  VastaaPoista
 5. Sinä se olet kuin rasvattu salama, Salla! Niin nopeasti olit saanut aikaiseksi postauksen. Ja mainioita kuvia! Kyllä olikin hauska nähdä ja kiitos vielä kirjastovisiitin järjestämisestä. Oli minullakin ensimmäinen kerta tässä kirjastossa. Omituista, ettei ole aikaisemmin tullut käyneeksi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä järjestämisestä minunkin puolestani! Oli todella onnistunut päivä kaikin puolin. Otetaan uusiksi! :) Aion kyllä ottaa uusiksi myös Suokin kirjastossa käymisen, ihastuttava paikka.

  VastaaPoista
 7. Sallalle kiitoksia tapaamisen järjestämisestä! Oli tosi mukavaa, hyvää seuraa ja ruokaa valtavasti. :D

  VastaaPoista
 8. Hauskan kuuloinen retki! Tulee ihan puttepossutunnelmat - oi jospa oisin voinut olla mukana... ehkä jossain tulevista tapaamisista!

  VastaaPoista
 9. Kiitos itsellenne :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos järjestäjälle!! Hyvä idea ja toivottavasti toteutetaan uudelleen.

  VastaaPoista
 11. Olisi josku kiva tavata teitä kaikkia! On jotenkin niin haipakkaa, että ei pahemmin edes ennätä kommentoida ihania postauksianne. Mukavaa kesää, joka tapauksessa! T: Noora/Nora wxlibris

  VastaaPoista
 12. Ihanat naiset rannalla on kirja, joka todella kannattaa lukea!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi17.7.11

  Kiitos järjestäjille ja kaikille muillekin! Mukavaa, että viime tingassakin pääsi mukaan! Nyt sitten vaan lukemaan niitä viittä (5) saamaani kirjaa.

  Korianteri (alias K.......)

  VastaaPoista
 14. Margit, mukava kuulla. :) Korianteri, kivaa että pääsit!

  VastaaPoista
 15. Ohooo!

  Tässähän tuntee olevansa melkein sukua julkkikselle, kun uutisia selatessa tulikin TUTTU BLOGGAAJA vastaan! :)

  http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194687826422/artikkeli/kirjabloggaajat+ovat+jo+varteenotettavia+kriitikoita.html

  VastaaPoista
 16. Kiitos linkistä, Raisa! Ja Sallalle hehkutusta kirjablogien mainostamisesta! :)

  VastaaPoista
 17. Pahus, linkit ei toimi ainakaan mulla, mutta toivottavasti ihmiset googlettavat. :)

  VastaaPoista
 18. Vautsi, onpas hieno juttu! Kyllä minä pääsin tuosta linkistä juttuun.

  VastaaPoista
 19. Ei kun siis noi jutun lopussa olevat blogivinkkien linkit ei toimineet. :)

  VastaaPoista
 20. Niin joo, niinpäs onkin... Kun linkkiä klikkaa, huomaa että osoite on kyllä sivulle syötetty, mutta artikkelin urlin jatkoksi. Ehkä joku aamulehdessä huomaa jossain vaiheessa ja korjaa. :)

  VastaaPoista